FK Pardubice
A tým

Reprezentační pauza nám mohla jedině pomoci, říká útočník Ladislav Krobot

Už jen několik dní a pardubický A-tým se vrátí na ligový trávník. Stane se tak už tuto sobotu, kdy Kováčova parta odjede na Hanou, kde se od 15:00 hodin utkání se Sigmou Olomouc. Útočník Ladislav Krobot v rozhovoru pro klubový web neskrýval natěšení, zároveň poodhalil, jak v Pardubicích probíhá reprezentační přestávka.

Po kratší odmlce čeká Pardubáky už tuto sobotu návrat na ligový trávník. Jak se na to těšíš?

Těším se moc. Každá reprezentační přestávka je hlavně o trénování. Každý fotbalista chce hrát zápasy. V naší situaci, kdy musíme prolomit nepříznivou sérii, se všichni těšíme ještě o to víc.

Jak probíhala reprezentační pauza v Pardubicích?

Musím říct, že jsme si poměrně odpočinuli. Měli jsme samozřejmě také několik opravdu náročných tréninků, ale tím, že máme hodně kluků na reprezentačních srazech a někteří šli také vypomoci B-týmu v derby proti Hradci, to bylo mnohdy o něco volnější.

Jak konkrétně Pardubáci trénovali?

Dva dny v týdnu jsme si celkem mákli. To bylo náročné. Potom jsme ale měli také trénink zaměřený výhradně na střelbu, což pro nás bylo příjemné zpestření přípravy.

Před reprezentační přestávkou jsme nedokázali bodovat ve čtyřech zápasech v řadě. Jak moc to ovlivnilo náladu v týmu?

Když se takto nedaří bodovat, ovlivní to náladu u každého hráče. My jsme si ale řekli, že nesmíme sklopit hlavy a makat dál. Reprezentační pauza nám mohla jedině pomoci zvednout hlavy a oklepat se z nevydařených výsledků.

Aktuálně drží Pardubice v nejvyšší soutěži 13. místo. Co udělat pro to, abychom se dostali do klidnějších vod ligové tabulky?

Musíme se vrátit k tomu, co nás v této sezóně už několikrát zdobilo. Hrát týmově, být hladoví a odhodlaní jeden za druhého. Chystáme se na týmovou večeři, tak věřím, že ta nám také pomůže utužit partu. V každém zápase chceme bodovat, nejlépe se odrazit už tuto sobotu utkáním v Olomouci.

Čekají nás zápasy proti týmům, které jsou v tabulce okolo nás. Považuješ to za výhodu?

Pro nás je to určitě lepší. Víme, že případné vítězství nás posune úplně jinam. Proti vyrovnaným týmům navíc můžeme hrát svoji hru. Proti Slavii nebo proti Plzni, kdy hrajete od první minuty v oslabení, se naše hra soupeři vnucuje těžko. Musíme hrát hlavně disciplinovaně a koncentrovaně, to bude klíčem k úspěchu.

V sobotu se červenobílí představí na trávníku olomoucké Sigmy. Jaký to bude duel?

Věřím, že v sobotu nastoupí do zápasu úplně jiné mužstvo, než jaké nastupovalo do posledních ligových kol. Už při derby v Hradci Králové jsme naše fanoušky zklamali. Víme, že v domácím prostředí se nám nedaří, proto to bude v Olomouci důležité.

Vzpomínáš si na poslední zápas Pardubic na Hané?

To utkání si dobře pamatuji. Vedli jsme, ale v samotném závěru jsme dostali gól z penalty, a ztratili tak dva body. Rozhodně jim tedy máme co vracet. Bude potřeba táhnout za jeden provaz a jít si za vítězstvím.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek