FK Pardubice
A tým

Série neprohraných zápasů pomůže každému týmu, uvědomuje si Marek Icha

Marek Icha patří mezi stabilní články pardubické sestavy. V rozhovoru pro klubový web se vracel k poslednímu duelu Pardubáků na půdě FC Zlín. Prozradil ale také, že v neděli budou chtít hráči pod vedením trenéra Kováče dát zapomenout na jarní zápasy v CFIG Areně. V domácím prostředí totiž za celé jaro ještě nedokázali červenobílí zvítězit.

Minulou neděli Východočeši remizovali na trávníku FC Zlín 1:1. Převažuje u tebe s odstupem času spíše spokojenost s bodem nebo zklamání, že to nebylo za tři?

Do Zlína jsme jeli s tím, abychom hlavně neprohráli. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, na druhou stranu po prvním poločase, který jsme nehráli dobře, je ten jeden bod pro nás dobrý.

Co Pardubáci v tomto duelu ve druhém poločase změnili?

Do druhé půle jsme šli s tím, že trochu zalezeme a necháme soupeře hrát. To nám pomohlo, získávali jsme míče a postupem času si vytvořili převahu i směrem dopředu. Měli jsme i nějaké šance, které jsme mohli proměnit. To se nestalo, ale i tak jsme odjeli s důležitým bodem domů.

V posledních dvou duelech získaly Pardubice 2 body, a to proti soupeřům, které chceme porážet. Co červenobílým v takových zápasech chybí k tříbodovému zisku?

Proti Českým Budějovicím nám chybělo vstřelit druhý gól, který by nám výhru zajistil. Dostáváme také zbytečné góly. Proti Jihočechům navíc v podstatě z jediné šance. Bylo to po rohu, a to se nám nesmí stávat. O týden později to byl úplně jiný zápas. Bod ze Zlína je pro nás v naší situaci cenný.

Jsou před námi poslední dva zápasy základní části FORTUNA:LIGY. S čím do nich hráči FK Pardubice půjdou?

Rozhodně budeme chtít vybojovat co nejvíce bodů, abychom si vytvořili rezervu do nadstavby. Nechceme se do poslední chvíle strachovat o sestup. Budeme hrát naši hru, akorát věřím, že se nám to vrátí a začneme zase vyhrávat.

V posledních třech zápasech jsme vždy bodovali. Je tohle před závěrem sezóny vzpruha?

Určitě ano. Každému týmu pomůže série neprohraných zápasů. Dokázali jsme si, že umíme pravidelně bodovat, za což jsme rádi. V následujících zápasech v tom budeme chtít pokračovat.

V neděli do CFIG Areny přijede Mladá Boleslav. Očekáváš bitvu o každý centimetr hřiště?

Bude to hodně zajímavý zápas. Mladoboleslavští patří mezi týmy, které se prezentují hezkým fotbalem. Myslím si, že si diváci přijdou na své. Bude se na co dívat.

Mladoboleslavskému celku patří v tabulce nejvyšší soutěže 5. příčka. V čem spatřuješ jejich největší sílu?

Boleslav má největší kvalitu ve hře směrem dopředu. Jsou silní v protiútocích. Budeme si muset dát velký pozor na útočnou řadu Boleslavi. My se ale nechceme přizpůsobovat hře soupeře. Chceme hrát to, co chceme my.

V domácím prostředí jsme na jaře ještě nevyhráli. Jak tuto bilanci o víkendu změnit?

Nejdůležitější je dávat góly. Doma ty zápasy nehrajeme špatně. Máme šance, ale nedokážeme je proměňovat. Musíme všichni věřit, že to konečně zlomíme a uděláme fanouškům po dlouhé době radost. Budeme rádi, když nás budou podporovat i nadále. Teď začíná fáze, kdy to budeme potřebovat nejvíce.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek