FK Pardubice
U-17

Mistrovství Evropy U17 s pardubickou účastí!

Koncem května odstartuje na Kypru EURO pro hráče do 17let. Ani tato velká fotbalová akce se neobejde bez Pardubáků. Své místo v nominaci si totiž vybojoval šestnáctiletý Matěj Kvaček! Mezi náhradníky nalezneme dvě jména z našeho klubu – Patrik Nedvěd a Ondřej Vencl.

V pondělí 20. května odstartuje UEFA U17 Mistrovství Evropy. To se koná na třetím největším ostrově světa – na Kypru. Český tým čeká ve skupině postupně: domácí Kypr, Ukrajina a Srbsko.

Hlavní trenér české „sedmnáctky“ Jiří Žilák si do svého výběru vybral mimo jiné i útočníka FK Pardubice Matěje Kvačka, který i přes jeho věk pravidelně trénuje s našimi dorostenci U19. „Z nominace Matěje mám velkou radost. Je to ale především jeho zásluha. Matěj je hráč, který na sobě hodně pracuje i mimo klubový trénink. Jde správnou cestou a vrací se mu to,“ říká šéftrenér FKPCE Miroslav Jirka.

Mezi náhradníky potom figuruje pardubické duo Patrik Nedvěd a Ondřej Vencl. „Jsem šťastný, že se mezi náhradníky probojovala i další dvě jména z našeho klubu. U Ondry a Patrika je jen otázka času, kdy se na takhle velkou akci dostanou. Potenciál mají velký,“ dodává Miroslav Jirka.

Kluci, gratulujeme k nominaci a přejeme vám hodně štěstí!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek