FK Pardubice
U-15

David Dostál: Vítězství na Kouba Cupu je historický úspěch

V uplynulých pár týdnech stihl společně s výběrem Pardubického kraje vyhrát poprvé v historii Kouba Cup a o chvíli později vyloupit pražskou Spartu. I takový byl úvod sezóny pro obránce pardubické U15 Davida Dostála, kterého jsme krátce vyzpovídali.

Davide, ty a tvůj tým máte za sebou vítězné utkání na půdě Sparty Praha. Jak náročný to byl zápas?

Zápas to byl náročný jak po fyzické, tak i po psychické stránce, protože nás Sparta v druhém poločase hodně mačkala na naši půlce. Ale o to cennější je, že jsme to jako tým ustáli a přivezli zpátky do Pardubic tři body.

Co pro tebe takové vítězství znamená?

Vítězství je pro mě důkazem dobře odvedené práce jak v letní přípravě, tak i teď v průběhu sezóny. Na Spartě může uspět jen opravdu dobře připravený tým.

Nastoupil jsi na pozici šestky. Jak se ti na této pozici v rozestavení 3-2-4-1 hrálo?

Nebyl to pro mě první zápas na pozici šestky, hrál jsem tam již v Liberci, ale v rozestavení 4-3-3. V utkání se Spartou jsem na této pozici nastoupil poprvé v rozestavení 3-2-4-1 a hrálo se mi tam dobře, protože jsem si mohl více zaútočit než z pozice stopera.

Z šesti zápasů má tvůj tým pět vítězství. Jak hodnotíš vstup do sezóny?

Vstup do sezóny se nám velmi podařil. Už od letní přípravy na sobě všichni velmi tvrdě pracujeme a myslím si, že to podtrhuje i vydařený vstup do začátku sezóny.

Poprvé v historii tým Pardubického KFS zvítězil v prestižním Kouba Cupu. Popiš nám své dojmy a pocity z turnaje.

Po konci turnaje to byla velká úleva, jak už kvůli únavě, která po šesti zápasech byla veliká, tak i to, že jsme vlastně první v historii, kteří to dokázali. Obrovský dík patří mým spoluhráčům a trenérům. Jsem rád, že jsem toho mohl být součástí. Je to historický úspěch.

Autor článku: Petr Hemerka

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek