FK Pardubice
A tým

Cítil jsem se dobře, říká o prvním utkání po návratu Tomáš Solil

Před pár dny utekl rok od chvíle, kdy jste naposledy mohli vidět Tomáše Solila na ligovém trávníku. A pokud jste byli v neděli na Vinici na utkání naší rezervy, přihlíželi jste důležitému okamžiku. Tomáš se totiž vrátil na trávník, byť zatím na závěrečnou půlhodinu v třetiligovém duelu proti České Lípě.

V 62. minutě utkání ukázal trenér Pavel Němeček na Tomáše Solila, který na trávníku nahradil Štěpána Machů. „Jsem moc rád, že už jsem mohl odehrát nějaké minuty, byl to skvělý pocit,“ raduje se z návratu do zápasového režimu alespoň v této zkrácené variantě.

Duel skončil 2:2, z pohledu příznivců pardubického klubu je podstatné, že Tomáš zvládnul závěrečnou třetinu zápasu bez náznaku potíží. „Cítil jsem se dobře jak zdravotně, tak i kondičně. Přece jen, nějaký čas jsem již zapojený do přípravy s A-týmem,“ připomíná.

A tak se dál může chystat na návrat, stejně jako další dlouhodobě zraněný Dominik Mareš. Na návrat na ligový trávník „Solča“ čeká trpělivě. „Jsme domluvení, jak můj návrat do zápasového rytmu bude probíhat dál. Na tom se nic nezmění,“ říká Tomáš Solil, čímž naznačuje, že nechce nic uspěchat.

Autor článku: Radek Klier

Autor fotografie: Ladislav Nussbauer

Sdílet článek