FK Pardubice
A tým

PREVIEW | Marek Icha: Musíme ve Velvarech vstřelit rychlý gól, abychom se uklidnili!

Hráče okolo trenéra Radoslava Kováče čekají v tomto týdnu dvě náročné výzvy. Tou první bude středeční pohárové utkání na hřišti Velvar, kde v loňské sezóně Pardubáci nezvládli roli favorita a z MOL Cupu vypadli. V našem předzápasovém preview tentokrát mluvil Marek Icha, který prozradil, jak důležitý bude výsledek středečního duelu pro celý pardubický tým.

Pardubický tým nemá na FC Slovan Velvary ideální vzpomínky. V loňské sezóně z MOL Cupu vypadl právě po utkání proti tomuto soupeři. „Vzpomínky na Velvary nemám úplně nejlepší. Byl to ale náš první zápas pod vedením trenéra Kováče. V tu dobu jsme si na sebe i na celý herní systém zvykali. Byl to těžký zápas, který se nám nepovedl,“ vzpomíná Marek Icha.

21letý záložník Pardubic zná recept na našeho středečního soupeře: „Musíme ve středu hrát na sto procent. Z toho si budeme vytvářet šance, které musíme proměňovat. Důležité bude, abychom se zkraje utkání gólově prosadili a uklidnili se. Věřím, že to zvládneme.“

O důležitosti pohárového utkání ve Velvarech hovořil mládežnický reprezentant také v našem preview: „Moc by nám pomohlo, kdybychom ve Velvarech uspěli. Pokud zvítězíme třeba i vyšším rozdílem, nakopne nás to do dalších ligových utkání. Budeme si zkrátka více věřit.“

Pardubáci v posledním ligovém duelu prohráli na půdě Plzně 2:6. Také proto bude výsledek pohárového zápasu ve středu pro Pardubáky velice důležitý. „Jsme trochu zklamaní z utkání v Plzni, kde se nám nepodařilo podat dobrý výkon. Věřím ale, že si zápasem ve Velvarech pomůžeme psychicky do dalších zápasů, třeba hned do derby s Hradcem,“ připomíná blížící se derby Icha.

Utkání na hřišti ve Velvarech začíná v 15:30 hodin.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek