FK Pardubice
U-17

Jan Ovčačík: S Plzní očekávám divácky atraktivní duel

Dvě vítězství v prvních dvou kolech. Vysoká výhra se Zbrojovkou Brno, ale i výsledkově nepovedené utkání v Ostravě. Takový byl start do ČLŽ U17 pro pardubickou sedmnáctku. Po prvních devíti kolech se nachází na deváté příčce. Zhodnocení letní přípravy i startu do sezóny nám v krátkém rozhovoru okomentoval hlavní trenér kategorie U17 Jan Ovčačík.

Honzo, do sezóny jste vstoupili výborně dvěma výhrami, připisujete to i dobré letní přípravě? Proběhla dle vašich představ?

V letní přípravě jsme začali zkoušet nové prvky stylu hry, na které kluci reagovali pozitivně, což se určitě mohlo na startu sezóny projevit. Léto bylo obecně pestré, jelikož jsme odehráli dvě utkání proti o 2 roky starším soupeřům, dvojzápas v Opavě či duel proti Mnichovu 1860. Právě německý tým byl z mého pohledu fotbalově nejpřínosnější, jelikož jejich úroveň byla vysoce nadstandartní. Svou rychlostí a technickou vyspělosti nám ukázal, jak je důležité na těchto prvcích neustále pracovat a zdokonalovat je. Určitě bychom byli velmi rádi, kdybychom podobně kvalitních utkání mohli absolvovat více.

Nyní po devíti odehraných kolech se nacházíte ve středu tabulky, jak jste s dosavadním průběhem sezóny spokojený?

Sezónu zatím hodnotíme určitě kladně, jelikož utkání mají slušnou úroveň. Oproti minulé sezóně chtějí soupeři daleko více hrát, presovat a konstruktivně tvořit hru, což se projevuje na celkové kvalitě a důležitosti fotbalových dovedností. Kluci tak řeší neustále herní situace pod tlakem soupeře, což jim dává mnoho zkušenost do budoucna. Do týmu navíc naskočilo i plno mladších hráčů ročníku 2008, kteří nám v soutěži velmi pomáhají za což jsme moc rádi. Negativum je zranění některých hráčů, což mě u kluků mrzí nejvíce. Zvláštní podporu bychom chtěli vyjádřit za celý tým Jirkovi Zimovi, který je a bude ještě nějakou dobu mimo hru z důvodu zranění kolene. Je to nesmírně soutěživý kluk, který fotbal miluje. Tenhle rok si prošel těžším obdobím, nicméně jsem přesvědčen, že ho tato zkušenost do budoucna velmi posune. Přejeme mu tedy brzké uzdravení a těšíme se, až bude zase moct rozdávat radost na fotbalovém trávníku.

Který zápas považujete za nejvíce povedený a naopak, který se vám nevydařil?

Velmi povedený duel jsme odehráli se Zbrojovkou Brno, kde jsme z hráčů cítili velkou chuť a týmovost. I v dalších utkáních, např. na Slavii, jsme však měli vynikající pasáže, na kterých budeme určitě chtít stavět. Asi nejvíce smutní jsme byli po utkání s Frýdkem, které se nám ve všech směrech povedlo nejméně.

Nyní vás čeká venkovní zápas v Plzni, poté hostíte doma Slovácko, co od zápasu očekáváte?

Plzeň je pro nás soupeř, kterého velmi dobře známe. Minulý rok jsme se s nimi utkali hned pětkrát. Ve vzájemných utkáních padá velmi mnoho branek, jelikož jsou obě mužstva útočně laděná. Očekávám tak minimálně pro diváky zajímavý duel se spoustou šancí a zajímavými situacemi. Slovácko jsem zatím hrát neviděl, tudíž nedokážu předpovědět, jak se u nás budou chtít prezentovat. Jak jsem však zmiňoval, tak většina týmu v této soutěži hrají odvážněji, než jsem očekával. Věřím, že tomu tak bude i v tomto utkání a budeme tak moc odehrát hezké a trenérsky koukatelné střetnutí.



Autor článku: Petr Hemerka

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek