FK Pardubice
B-tým

Naše hra je o fotbale, těší trenéra rezervy

Pardubickému B-týmu patří po devíti odehraných zápasech v ČFL – skupině B 9. příčka. V neděli se svěřenci trenéra Pavla Němečka utkají na Vinici s týmem, který v MOL Cupu vyřadil naše „áčko,“ tedy s TJ Slovan Velvary. S hlavním trenérem rezervy vám nyní přinášíme rozhovor, ve kterém se dozvíte i to, jaký zápas v neděli proti Velvarům očekává.

B-tým u úvodních devíti mistrovských duelů této sezóny prohrál pouze dvě. Jak hodnotíte výkony svých svěřenců v dosavadním průběhu letošní sezóny ČFL?

Kdybych se měl vrátit k těm dvěma porážkám, mrzí mě, že byly v domácím prostředí a dostali jsme v nich dohromady 8 branek. Jinak ale musím konstatovat, že mě výkony kluků těší. Naše hra je především o fotbale, což hráče do budoucna nadále rozvíjí. V tomto duchu chceme také pokračovat, abychom vychovali co nejvíce hráčů do A-týmu.

V naší skupině ČFL najdeme hned 6 rezervních týmů. V čem jsou zápasy proti B-týmům jiná oproti těm ostatním?

Utkání proti B-týmům jsou více živelná. Objevuje se v nich i více chyb, protože je na obou stranách značné mládí. U ostatních týmů je vidět více taktiky a hodně rozhodují standardní situace.

Naposledy si Vaši svěřenci poradili s FK Teplice B, které porazili 3:1. Jaký to byl zápas?

Z naší strany to bylo velmi slušné utkání. Hlavně první poločas jsme byli herně dominantní a zaslouženě jsme vedli. Byla tam herní i postová disciplína, a to byl začátek našeho úspěchu. Na hráčích bylo vidět, že chtějí zápas vyhrát.

Naše „béčko“ se tuto neděli utká s týmem, který v MOL Cupu vyřadil náš A-tým, tedy TJ Slovan Velvary. Jaký duel na Vinici očekáváte?

V neděli nás čeká velice kvalitní soupeř. Prezentuje se aktivní hrou a je velmi dobře složený. My určitě budeme chtít konečně doma naplno bodovat. Celý týden v tomto duchu pracujeme. Věřím, že ti fanoušci, kteří se na nedělní utkání přijdou podívat, uvidí z obou stran kvalitní zápas.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek