FK Pardubice
A tým

„Chceme hrát tak, aby byli naši fanoušci spokojeni,“ říká Dominik Mareš

Dominik Mareš se v minulém ligovém utkání v Mladé Boleslavi vrátil na ligové trávníky. Po delším zranění, které si dvacetiletý odchovanec Sparty Praha přivodil v únoru tohoto roku, odehrál ve městě automobilů celých 90 minut. V rozhovoru pro klubový web hovořil útočně laděný krajní obránce Pardubic nejen o tom, jak se na mladoboleslavském hřišti po svém návratu do ligového kolotoče cítil, ale také už vyhlížel nedělní zápas v Jablonci.

V minulém utkání na půdě Mladé Boleslavi jsi se vrátil do sestavy A-týmu po delším zranění. Jak sis ten zápas užil?

Jsem moc rád, že jsem mohl konečně nastoupit. Původně jsem si myslel, že se na ligový trávník vrátím rychleji, ale asi to byl ten zápas, ve kterém jsem do toho měl zpátky naskočit. Užil jsem si ho hodně, jen mě mrzí, že to výsledkově nedopadlo podle našich představ.

Před tvým zraněním jsi odehrál poslední zápas právě ve městě automobilů, na stejném stadionu jsi se po zranění vrátil do ligového kolotoče. Byl to osud?

Myslel jsem na to už nějakou dobu předem. Doufal jsem, že to tak skutečně dopadne. Věřil jsem, že výsledek bude stejný jako tenkrát, kdy jsme v Boleslavi vyhráli 1:0. Bohužel ale tentokrát skončil přesně opačně. Vážím si ale toho, že jsem mohl nastoupit a jsem rád, že jsem zase zdravý. Jen doufám, že budeme podávat lepší výkony.

Jak jsi se v tom zápase cítil po fyzické stránce?

Před tím, než jsem naskočil do ligového duelu, jsem odehrál několik utkání za B-tým. Zápasy „áčka“ jsou ale úplně o něčem jiném. Jsou daleko náročnější. Navíc proti nám nastoupil i reprezentant (Vasil Kušej, pozn. red.). O to těžší to bylo. Jsem ale rád, že jsem to dohrál bez větších fyzických potíží.

V tuto chvíli končí reprezentační pauza a hráči se vrací do svých klubů. Jak probíhala ta pauza v pardubickém týmu?

Minulý týden jsme měli náročnější tréninky. Dokonce jsme odehráli i modelový zápas v Ohrazenicích. Ta zátěž byla před víkendem vyšší. Myslím, že nám to ale jenom pomůže a do dalších zápasů budeme dobře připraveni.

Pomohla reprezentační pauza i psychice? Jaká je nálada v kabině před důležitým zápasem v Jablonci?

Nemůžu říct, že nálada je po dvou prohraných utkáních ideální. Na druhou stranu není ani špatná. Jsme si vědomi toho, že musíme začít dělat výsledky. Chceme hrát tak, aby pardubičtí fanoušci byli spokojeni a chodili na naše zápasy.

V neděli zamíříme na půdu FK Jablonec. Jaký duel Pardubáky na severu Čech čeká?

Očekávám, že počasí nebude nahrávat kombinačnímu fotbalu. To bude znát i na terénu, který bude těžký. Bude to hodně soubojové, což znamená i velmi fyzicky náročný zápas. Doufám, že v Jablonci uhrajeme body, nejlépe samozřejmě všechny tři.

Jablonecký tým má ve svých řadách hned několik kvalitních hráčů. Co je v tvých očích jejich největší zbraní?

Určitě musím zmínit v útoku hrajícího Chramostu. Proto musíme vycházet z dobře zabezpečené obrany. Nesmíme vypustit jediný souboj, abychom do Pardubic přivezli dobrý výsledek.

Budou tedy právě osobní souboje klíčem k úspěchu?

Bude to jedna z věcí, která může rozhodnout o vítězství. Není to ale to jediné. Také standardky budou hrát velkou roli. Nejdůležitější ale bude, abychom v Jablonci nechali všechno. Jedině tak můžeme uhrát nějaké body.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek