FK Pardubice
U-12

Lukáš Daněk: S každým soupeřem chceme odehrát lepší zápas než na podzim

Podzimní část sezóny má naše nejmladší žákovská kategorie za sebou. Co považuje hlavní trenér Lukáš Daněk za silné stránky svého týmu a na čem budou v meziobdobí pracovat? Nejen na to nám odpověděl v krátkém rozhovoru.

Jak hodnotíte podzimní část sezóny?
Jelikož hrajeme poprvé za mého působení u žákovských týmů s kategorií U12 žákovskou ligu a ne již "jen" divizi, především jsme se těšili na kvalitnější zápasy a chtěli jsme v nich být konkurence schopni. To se nám až na dvě výjimky, s Libercem a Slavií, herně podařilo. Předvedli jsme hodně kvalitních výkonů, například se Spartou, na Bohemce či v Mladé Boleslavi a i hráči sami se s postupem ubíhající sezóny zlepšovali a zjišťovali, že když budou odvážní a sebevědomí můžou se měřit opravdu s každým soupeřem.

Co byla nejsilnější stránka co se týká herního projevu tvé kategorie?
Za nejsilnější stránku našeho herního projevu považuji hru středové formace. Ve většině utkání jsme byli uprostřed hřiště dominantní a naši střední záložníci podávali konzistentně dobré výkony.

Na čem budete v meziobdobí nejvíce pracovat?
Určitě na psychice a zakončení. V některých zápasech kdy se utkání nevyvíjelo dle představ jsme si ho prohráli v hlavě, nutno říct že především v první polovině sezóny. Dále potom bychom rádi zapracovali na sebevědomí a herní odvaze brankářů. A zakončení je náš, ale myslím, že nejen náš, problém dlouhodobě.

Vyzdvihnul byste některého z hráčů za uplynulou část sezóny? Povedla se někomu nadstandardním způsobem?
V týmové hře jakou je fotbal nerad vyzdvihuji jednotlivce ale myslím, že i kluci sami ví a cítí, kdo je v týmu lídrem a napovědět by samozřejmě mohla i odpověď na druhou otázku - tzn. že především naši střední záložníci odehráli většinu zápasů opravdu skvěle. Ale nerad bych opomenul i ostatní hráče, nikdy nestačí hrát ve třech, máme dost vyrovnaný tým.

Jaké cíle máte s týmem stanovené do druhé půlky sezóny?
Především ať jsou hráči zdraví. Kvalitně potrénovat, sehrát skvělé zápasy v zimní přípravě a cíle do mistrovských zápasů jsou jasné: s každým soupeřem odehrát lepší zápas než byl ten na podzim aby kluci ukázali ještě více odvahy a individuálních dovedností v samotných zápasech. Zkrátka chceme hrát atraktivně, sebevědomě ale ne bezhlavě, musíme už brát v potaz kvalitu soupeřů.

Autor článku: Petr Hemerka

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek