FK Pardubice
U-13

Patrik Cincibuch: Pozornost směřujeme na individuální rozvoj hráčů

První polovinu sezóny má za sebou i kategorie U13. Hlavního trenéra kategorie Patrika Cincibucha nám mimo jiné prozradil třeba jeho dojmy ze zahraničního turnaje Number One Cup.

Výsledkově se vám první část sezóny podařila, jak jste spokojený s herním projevem své kategorie?

S podzimní částí jsem spokojen. Odehráli jsme spoustu kvalitních zápasů, ve kterých jsme předvedli velmi dobré výkony, ať už týmové či individuální. V převážné většině zápasů jsme byli lepším týmem, měli jsme kvalitu na míči, což je náš cíl v každém zápase.

Jaký zápas považujete za herně nejpovedenější a který se Vám vydařil nejméně?
Jsem rád za to, že jsme odehráli několik vydařených zápasů, ale pokud bych měl vybrat naše nejlepší výkony, budou to domácí zápasy s Hradcem Králové, Libercem a Českými Budějovicemi. Naopak slabší výkony jsme podali v zápasech se Spartou Praha a v Plzni.

Ná čem budete v mezidobí pracovat, kam bude směřovat vaše největší pozornost?
V přechodném období se budeme seznamovat se zápasy na celé hřiště v systému 10+1 a postupně připravovat hráče na přechod do kategorie starších žáků. Nicméně naše největší pozornost bude stále směřovat na individuální rozvoj hráčů, snahou bude posouvat výkony hráčů na nejvyšší možnou úroveň.

Zúčastnili jste se minulý víkend Number One Cupu v polské Wroclawi, jak jste byl s turnajem spokojený?
Nejprve bych chtěl říct, že turnaj byl skvěle zorganizovaný. Naším cílem bylo se prezentovat kvalitními a odvážnými výkony, chtěli jsme mít kvalitu na míči. Jsem rád, že v převážné většině zápasu se nám dařilo tento cíl plnit. Odehráli jsme velmi dobré zápasy, tato zkušenost hráče posunula v mnoha aspektech.

Váš tým figuruje na druhém místě tabulky, jaký je Váš cíl pro jarní část sezóny?
Do každého utkání jdeme s cílem zvítězit, ale vždy za splnění principů naší hry. Mám radost z toho, že se nám to ve většině zápasů dařilo. Do jarních zápasů půjdeme se stejným cílem jako do těch podzimních, tedy v každém zápase předvést nejlepší možný výkon, který hráče bude posouvat, hrát odvážně a být dominantní na míči.

Autor článku: Petr Hemerka

Sdílet článek