FK Pardubice
U-14

Ondřej Tichý: Naší nejsilnější stránkou je herní odvaha

První polovinu sezóny mají za sebou také svěřenci Ondřeje Tichého, který v krátkém rozhovoru hodnotí podzimní část soutěže a také nám přiblížil činnost na regionálních kempech.

Jak jste s podzimní části sezóny spokojen, v čem jste cítil nejsilnější stránku vašeho týmu?

Po stránce přístupu a nasazení hráčů na hřišti panuje spokojenost. Klukům se poměrně rychle podařilo zadaptovat na režim RFA a specifika velkého hřiště. Tímto bych chtěl poděkovat předchozím trenérům z přípravek a mladších žáků, kteří se podíleli na výchově kluků, že díky nim máme možnost pracovat s kvalitními hráči. Nejsilnější stránku týmu vnímáme v herní odvaze a snaze hrát pod tlakem soupeře. Řada kluků má velmi dobré herní vnímání, a proto se nám daří rychle věci z tréninkového procesu přenášet do utkání.

Jaký zápas považujete za herně nejpovedenější a který se Vám vydařil nejméně?

Nejpovedenější zápas považuji se Slavií Praha, i přestože jsme nešťastně prohráli minutu před koncem. Musím říct, že to byl jeden z nejlepších zápasů, který jsem viděl v kategorii U14. Oba týmy se snažily hrát konstruktivně, napadat vysoko a padlo 9 krásných branek. Nejméně vydařené utkání bylo v Doubku proti FTA Praha.

Na čem budete v mezidobí pracovat, kam bude směřovat vaše největší pozornost?

Naše pozornost bude směřovat opět po dovednostech jednotlivců. Ale chtěli bychom se také zaměřit i na součinnost hráčů při výběru místa na útočné polovině a reakci hráčů do obranné fáze.

Jaké máte stanoveny cíle na nadcházející zimní přípravu a jarní část sezóny?

Těch cílů v následujících 6 měsících bude více, ale prvotní cíl do zimní přípravy si dáváme s trenéry a fyzioterapeuty, aby se nám podařilo udržet zdravé hráče a začít přípravu postupně. Kategorie U14 je velmi specifická a její program je náročnější o mezikrajské zápasy, a proto jsem rád, že jsme na podzim řešili minimum zraněných hráčů.
Kromě své činnosti v rámci klubu jezdíte také na trénink do partnerských klubů.

Ano, pravidelně se v pondělí odpoledne účastním regionálních kempů ve Svitavách, v Poličce a nebo Litomyšli a musím říct, že práce trenérů pod vedením Jirky Mokrejše je skvělá! Z celého okresu Svitavy se na kempech objevuje čím dál více zajímavých hráčů, se kterými je radost pracovat.

Autor článku: Petr Hemerka

Sdílet článek