FK Pardubice
WU-18

Herrieden 2023

V pátek 29. prosince 2023 se kombinovaný tým hráček WU17 a WU15 zúčastnil halového turnaje juniorek v bavorském Herriedenu, který tradičně na konci roku pořádá SV 67 Weinberg.

Turnaj pro nás dopadl nejlépe ze všech dosavadních účastí v této kategorii, nejen tím, že jsme dokázali obhájit loňské prvenství, ale celým turnajem jsme prošli bez inkasované branky, bez penaltového rozstřelu a s plným bodovým ziskem. Naše děvčata získala také dvě individuální ceny turnaje, v brance čarovala a tým v horkých chvilkách podržela Šárka Bálková, a cenu za hráčku s nejvíce vstřelenými brankami (6) kapitánka týmu, Vikec Kovaříková.

Naše cesta za obhajobou:

Vše odstartovala trefa Aničky Džuganové v poslední minutě vyrovnaného zápasu s TSV Crailsheim.
FK Pardubice - TSV Crailsheim 1:0

Ve druhém zápase byl výsledek sice výraznější, ale dlouho jsme nemohli soupeře, který byl houževnatý v bránění, ale i nebezpečný dopředu, prostřelit. Po 2 zásazích si připsaly Denča Malíková a Vikec Kovaříková.
SK Heuchling - FK Pardubice 0:4

Třetí zápas už byl ve znamení naší výrazné převahy a domácí tým II jsme porazili stejným výsledkem. Úspěšnými střelkyněmi byly Verča Čapková, Kačka Macková a Vikec Kovaříková 2x.
FK Pardubice - SV 67 Weiberg II 4:0

Čtvrtý zápas rozhodl o našem prvenství ve skupině. Technicky hrajícímu týmu z Erlangenu jsme vstřelili 3 branky, o které se podělily: Vikec Kovaříková, Anička Kulíšková a Anička Džuganová
SpVgg Erlangen - FK Pardubice 0:3

V semifinále jsme narazili na domácí tým I a pro holky to byl nejtěžší zápas z celého turnaje. Síly už docházely a objevily se i první zdravotní problémy. Ale i tento zápas holky zvládly bravurně po taktické stránce, bojovností a nasazením celého týmu, s podporou skvěle chytající Šárky. Po parádní individuální akci otevřela skóre Lucka Felgrová a heslo "když nevíš, co s míčem, tak vystřel" použila v závěru zápasu Káťa Macková a vymetla pavučinu v pravém horním růžku.
FK Pardubice - SV 67 Weinberg 2:0

Finálový zápas jsme už museli bohužel odehrát bez Denči Malíkové, která si v předchozím zápase poranila koleno, a tak nám zbyly jen 2 hráčky na střídání. Možná i to holky ještě více vyhecovalo a povzbudilo v cestě za naším cílem. Dokonalá spolupráce týmu, bezvadný taktický výkon, zodpovědnost, bojovnost a nasazení, to vše charakterizovalo naše finálové představení. A za stavu 1:0 opět vytáhla Šárka zázračný zákrok na brankové čáře. Našimi finálovými střelkyněmi byly: Vikec Kovaříková, Lucka Felgrová, Verča Čapková
FK Pardubice - TSV Crailsheim 3:0

Konečné pořadí:
1. FK Pardubice
2. TSV Crailsheim
3. SV 67 Weinberg I
4. FC Schweinfurt 05
5. SpVgg Erlangen
6. FC Ellwangen
7. SG Dittenheim
8. SK Heuchling
9. TSV Theuern
10. SV 67 Weinberg II

Úspěšný tým tvořily: Šárka Bálková, Viktorie Kovaříková, Kateřina Macková, Anna Kulíšková, Denisa Malíková, Anna Džuganová, Veronika Čapková, Lucie Felgrová

Celý tým zaslouží obrovskou pochvalu za předvedené výkony a poděkování za skvělou reprezentaci klubu. Děkuji za výpomoc hráček WU15 Aničce, Lucce a Verče. Děkuji rodičům za účast a podporu a obzvlášť Lukáši Čapkovi za výpomoc v týmu, děkuji vedení klubu, že nám bylo umožněno se turnaje opět zúčastnit. Byl to další nezapomenutelný zážitek.

Autor článku: Martin Macháček

Autor fotografie: Katka Müllerová

Sdílet článek