FK Pardubice
A tým

Do přípravy se zapojí naši hráči působící na hostování, dorazí také Kissiedou

Již jsme vás informovali, že ve středu se poprvé sejdou naši hráči na fyzických testech a zkraje příštího týdne se poprvé představí na pardubickém trávníku. S kým mohou trenéři počítat?

Do přípravy se zapojí většina hráčů, kteří pod taktovkou Radoslava Kováče zakončili výhrou nad Libercem podzimní část sezóny. Kryštof Daněk, jehož hostování v Pardubicích administrativně trvá do začátku zimního přestupního termínu, absolvuje fyzické testy se svým mateřským klubem a o jeho případném pokračování v pardubickém dresu se bude rozhodovat v příštích týdnech.

Ke kádru se připojí trojice hráčů, kteří strávili podzim na hostování v jiných klubech. Realizační tým se tak pozdraví s Davidem Hufem (na podzim MFK Chrudim), Leandro Lima (gruzínský Samgurali) a Samuelem Šimkem (Prostějov). „U Sama Šimka se počítá s ním, že s naším týmem zahájí přípravu, ale jaro by měl znovu absolvovat v Prostějově,“ vysvětluje sportovní manažer klubu Martin Shejbal. V žižkovském druholigovém dresu bude pokračovat Bernardo Rosa, ke kterému se na úvod přípravy připojí mladý stoper Matyáš Hanč.

O posilách pro jarní část sezóny se intenzivně jedná. V příštím týdnu by měl dorazit na východ Čech jeden hráč, kterého jste v týmu mohli vidět již před dvěma roky, záložník z Pobřeží Slonoviny Laurent Kissiedou. „Je to hráč, kterého sledujeme dlouhodobě. Připravoval se s námi v lednu 2022, byl i na soustředění ve Španělsku, kde ho bohužel limitovalo zranění,“ říká Martin Shejbal. „Líbil se nám, stáli jsme o jeho angažování, nicméně tehdy byl smluvně vázaný v americkém Memphisu. Nyní mu kontrakt skončil, a i když má na stole řadu nabídek, projevil zájem jít do Pardubic,“ vysvětluje.

V příštím týdnu, po zahájení herní přípravy, čekají na pardubický tým dvě utkání. V sobotu 13. ledna nastoupí od 10:30 hodin v rámci Tipsport ligy proti Bohemians, o den později se představí na trávníku saského Dynama Drážďany. Utkání se bude hrát od 14:00 hodin na přírodní trávě stadionu AOK PLUS Walter - Fritzsch Akademie.

Laurent Kissiedou v přípravě s pardubickým FK v lednu 2022

Autor článku: Radek Klier

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek