FK Pardubice
U-19

Mezi nejúspěšnějšími sportovci Pardubicka roku 2023 výrazná stopa FKPCE!

Každoroční vyhlašování nejlepších sportovců Pardubicka se neobešlo bez účasti několika osob z našeho klubu. Vyhlášeni byli: mezi kolektivy mládeže tým dorostu U19, mezi juniory Štěpán Míšek a v kategorii „trenér“ Aleš Vencl.

Ve středu 24.1. se jako každý rok uskutečnilo v KD Hronovická vyhlášení nejúspěšnějších sportovců Pardubicka. Také letos byli v rámci galavečera oceněni i hráči a trenér FKPCE!

V kategorii „mládežnický kolektiv roku“ byli pozváni na pódium hráči dorostu U19, který v loňské sezóně obsadil 2. místo v nejvyšší dorostenecké soutěži. Svěřenci trenéra Vencla, který byl mimo jiné ve středu oceněn také, bojovali o zisk zlatých medailí až do posledního kola soutěže. Nakonec z toho bylo druhé místo, tedy vylepšení o jednu pozici oproti roku předcházejícímu. Cenu převzal Václav Jindra, který v zimní přípravě začal nakukovat do našeho A-týmu a v minulé sezóně patřil k tahounům pardubické „devatenáctky.“

K nejlepším třem juniorům Pardubicka loňského roku patří Štěpán Míšek. 18letý záložník na podzim minulého roku sbíral své první ligové zkušenosti. Do této chvíle nastoupil už k deseti utkáním FORTUNA:LIGY! Štěpán Míšek je dalším odchovancem pardubického fotbalu, kterému se podařilo dostat se až do A-týmu FKPCE.

V kategorii „trenér“ si ocenění vyzvedl Aleš Vencl. Ten v sezóně 2022/23 dovedl dorostenecký výběr do 19let ke stříbrným medailím. K týmu nastoupil až po odehraných pěti kolech a až do samotného závěru soutěže se svými svěřenci bojoval o zisk titulu.

Všem oceněným gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek