FK Pardubice
A tým

Nigerijec Marzuq Yahaya přestupuje do Pardubic, do léta zůstává v Opavě

Mladý nigerijský útočník Marzuq Mohammed Yahaya, který na podzim bojoval v barvách SFC Opava, se stává hráčem našeho klubu. Do konce jara ale bude sbírat herní vytížení na hostování v druholigovém slezském klubu.

Útočník, který minulý měsíc oslavil 20. narozeniny, má i díky 194 cm vysoké postavě výbornou hru hlavou. Mohammed Marzuq Yahaya se na českých trávnících objevil poprvé v létě 2022, kdy nastupoval v dresu týmu U19 pražské Slavie. Loni v létě zamířil do druholigové Opavy, kde za první polovinu sezóny vstřelil tři góly a podílel se na postupu Slezanů do čtvrtfinále Mol Cupu.

„Sledovali jsme jeho výkony v opavském dresu a velmi se nám líbil,“ říká o hráči sportovní ředitel FK Pardubice Vít Zavřel. Je to mladý, velmi vysoký talentovaný hráč, který nám typologicky v mužstvu do ofenzivy chybí. Je důrazný, rychlý, má výbornou hru hlavou a dobře se orientuje ve vápně, což ho předurčuje k tomu, aby se prosadil i v nejvyšší soutěži.

V pondělí se sympatický Marzuq objevil v CFIG Areně, nicméně obratem se vrátil do Opavy. Naše dohoda s opavským klubem je taková, že hráč bude v jejím týmu působit do konce sezóny. Naší snahou je, aby nasbíral v jarní části sezóny v profesionálních soutěžích co nejvíce zkušeností a dále se rozvíjel a ještě více adaptoval na český fotbal. vysvětluje Zavřel.

„Chtěl bych poděkovat opavskému klubu za korektní jednání a také panu Danielovi Smejkalovi, který hráče zastupuje a přivedl ho z Afriky k nám do republiky,“ doplnil sportovní ředitel pardubického klubu.

Autor článku: Radek Klier

Autor fotografie: Radek Klier

Sdílet článek