FK Pardubice
U-17 - zápas

U17 v dvojutkání na Slovensku nejprve zvítězila s Ružomberokem, následně podlehla Žilině

Týden před startem jarní části sezóny vycestovala naše sedmnáctka na Slovensko, kde se nejprve ve čtvrtek představila v Ružomberoku, nad kterým poměrně s přehledem zvítězila o 4 branky. Druhý den dopoledne pak nastoupila proti Žilině, kde sice dokázala smazat dvoubrankové manko z 1.poločasu, nicméně v závěru třikrát inkasovala a svému soupeři tak nestačila.

MFK Ružomberok - FK Pardubice - 1:5 (0:3)

Branky:

89. soupeř - 10., 16. a 30. Urban, 64. Skala, 78. Nesládek

K utkání nastoupili:

Škodoň - Fejt, Svoboda, T. Pražák, Tareš, Förster, Hendrych, Skala, Urban, Nesládek, Zima, Vrážel, Kosek, Jeřáb, Nedvěd


MŠK Žilina - FK Pardubice 5:2 (2:0)

Branky:

5. soupeř, 32. soupeř (pen.), 71. soupeř, 88. soupeř, 90. soupeř - 50. Zima, 61. Nedvěd

K utkání nastoupili:

D. Pražák - Fejt, Svoboda, T. Pražák, Tareš, Förster, Hendrych, Skala, Urban, Nesládek, Zima, Vrážel, Kosek, Jeřáb, Nedvěd, Dostál, Kvaček, Čáslavka


Komentář trenérů FK Pardubice U17:

První utkání hrané na velmi rychlém terénu jsme měli zejména v 1.poločase jasně pod kontrolou, kdy jsme drželi míč a soupeře nepouštěli do větší aktivity. I přes to jsme některé situace mohli řešit více trpělivě a odvážněji, díky kterým by naše hra byla ještě více dominantnější. Do 2.poločasu vstoupil domácí tým s vysokým elánem, který nás zatlačil na vlastní polovinu hřiště, a nám tak chvilku trvalo se z tohoto sevření dostat. Po přibližně 20 minutách jsme však opět najeli na vlastní hru a předčili soupeře ve všech aspektech hry. Jedinou kaňkou tak byl zbytečně obdržený gól v závěru utkání.

Hned na druhý den ráno jsme byli nuceni zformovat síly, abychom se utkali s akademií MŠK Žilina, která hned od začátku ukazovala velkou kvalitu. Nám se v první části nedařilo dobře pracovat s prostorem hřiště a vytvářením přečíslení. Soupeři jsme tak svoji hrou ulehčovali vysoký presink, díky kterému získával míče brzo na naší polovině. Ve druhém dějství jsme zlepšili pohyb a výběr řešení, díky čemž jsme poměrně během krátké chvíle dokázali smazat dvoubrankové manko z 1.poločasu. I přes velkou snahu do útoku nám však další síly na gól nezbyly. Kvůli nízké koncentraci a organizaci hry v obranné fázi jsme naopak bohužel jednoduše třikrát inkasovali. Zejména poslední dvě branky zápasu byly opravdu zbytečné, což vrhá trošku stín na jinak zlepšený výkon. Utkání nám dalo zkušenost, že obranná fáze nezačíná až ztraceným míčem, nýbrž správnou organizací hry i při vedení útoku.

Na závěr bychom chtěli hráče ocenit za přístup, jelikož během 30 hodin absolvovali dlouhou cestu a dvě těžká utkání. Museli si tak sáhnout do hloubky svých morálních a fyzických sil, které jim v případě dalšího tréninku tohoto typu mohou pomoci se vystavovat nekomfortním věcem a rozvíjet se tak po všech životních stránkách. Zároveň děkujeme i rodičům, kteří nám drželi palce na dálku či dokonce přijeli podpořit naše hráče až na Slovensko.

Autor článku: Redakce

Sdílet článek