FK Pardubice
Ženy A

Derby žen skončilo remízou

V generálce na čtvrtfinále Poháru žen jsme remizovali v Hradci Králové 3:3, když vyrovnat se nám podařilo až v poslední minutě.

Přátelské utkání žen 25. 2. 2024, 14:00 hř. Hradec Králové, UMT Slavia

FC Hradec Králové ženy - FK PARDUBICE 3:3 (3:1)
Branky:
Kružíková 2, Hýlová

Sestava: Krejčí - Vodvárková, Kupková, Holcová - Pražienková, Novotná, Neradová, Koblížková, Matějková - Hrobská, Kružíková (Potůčková, Nechvílová, Fialová, Urbancová, Hýlová)

V posledním přípravném utkání na jarní část mistrovských zápasů byl k vidění v Hradci klasický derby zápas plný ostrých soubojů. Většinu zápasu naše hráčky tvořily hru a dobývaly obranný val domácích. Ty zase výrazně hrozily z brejkových situací, z nichž také skórovaly. Nám se podařilo dvakrát skórovat hlavou po výborně zahraných standardních situacích a vyrovnání přišlo v devadesáté minutě po skvělém individuálním průniku, přihrávce pod sebe a tvrdé střele po zemi k tyči.

Trenér Pardubic, Kamil Kozák: Nemůžeme být spokojeni s obrannou hrou, kdy jsme častokrát propadli a nechali domácí skórovat z jasných příležitostí. Naopak potěšilo skvělé zahrávání standardních situací Denčou Neradovou a vynikající výkon Ádi Kružíkové, která dvakrát skórovala hlavou a ještě fantasticky připravila vyrovnávací branku pro Verču Hýlovou. Bohužel si ale v této poslední akci zápasu poranila koleno a bude nám tak asi delší dobu chybět... Přejeme jí brzké uzdravení a návrat na trávník.

Autor článku: Kamil Kozák

Autor fotografie: Jiří Matějka

Sdílet článek