FK Pardubice
A tým

Generálním partnerem profi fotbalu bude od příští sezony společnost Chance

TISKOVÁ ZPRÁVA LFA | Ligová fotbalová asociace vyhlašuje vítěze výběrového řízení na generální partnerství pro první a druhou nejvyšší profesionální soutěž. Tím se stala sázková společnost Chance, která uspěla ve vypsaném otevřeném tendru, když předložila nejvyšší nabídku. LFA a společnost Chance se od 1.7.2024 stávají partnery na pět nadcházejících sezon.

Jediným kritériem, které ve dvojkolovém výběrovém řízení rozhodovalo, byla cena. Nejlepší podmínky nabídla sázková společnost Chance, která bude od ročníku 2024/25 jako generální partner obou domácích profesionálních soutěží vyplácet českému profesionálnímu fotbalu každoročně částku, která přesáhne čtvrt miliardy korun.

„I druhé velké výběrové řízení této sezony musím označit za velice úspěšné a prostředky, které český profesionální fotbal pro další sezony získá, mě potěšily. Konečnou částku, která příjemně překvapila asi nejenom mě, vnímám jako potvrzení faktu, že spojení s českým profesionálním fotbalem je v současnosti velice atraktivní a prestižní záležitostí. Zároveň ji beru jako závazek, abychom se neuspokojili a pokračovali v nastoleném směřování. Nepochybuji, že jak my na LFA, tak i kluby využijeme získané prostředky k dalšímu posunu českého profesionálního fotbalu a k podpoře boomu, který kolem něj v současnosti panuje,“ řekl předseda LFA Dušan Svoboda.

Do výběrového řízení se zapojilo hned několik vážných zájemců, kteří byli jak ze sázkařského sektoru, tak i mimo něj. Do druhého kola postoupili tři nejlepší, z nich nejvyšší nabídku dala právě sázková společnost Chance.

„Chtěl bych poděkovat všem subjektům, které vyjádřily seriózní zájem a do tendru se zapojily. Je skvělé sledovat, že celá řada významných firem má chuť a zájem spojit své jméno s českým profesionálním fotbalem, který prožívá skvělé období. Bereme to jako ocenění práce profesionálních klubů a LFA samotné,“ řekl obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

„V nejbližší době nás směrem k další sezoně čeká ještě celá řada důležitých kroků včetně dotažení tendru na vybraná audiovizuální práva pro zahraniční trhy. Souběžně s tím se ale naplno koncentrujeme na úspěšné dokončení probíhajícího ročníku se současným generálním partnerem společností Fortuna,“ dodal Hajný.

Český profesionální fotbal tak má za sebou druhý úspěšný tendr během několika měsíců. V rámci prvního na vybraná audiovizuální práva pro domácí trh získal částku přesahující 430 milionů korun. Dohromady s tendrem na generální partnerství bude český profesionální fotbal od sezony 2024/25 pracovat s částkou blížící se 700 milionů korun. Navíc výběrová řízení na audiovizuální práva pro zahraniční trhy jsou ještě v procesu vyhodnocování.


Zdroj: Tisková zpráva LFA

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: Matyáš Novák

Sdílet článek