FK Pardubice
A tým

Ve vápně musíme být větší zabijáci, říká Laurent Kissiedou

V zimním přestupním období přišel do Pardubic 25letý záložník Laurent Kissiedou. Rodák z Pobřeží Slonoviny poskytl rozhovor pro klubový web, ve kterém přiblížil nejen své poznatky z posledního utkání proti Mladé Boleslavi, prozradil také, jak na tom Pardubáci před závěrečnými ligovými boji jsou po fyzické stránce.

Minulý víkend jsme prohráli s Mladou Boleslaví. Jak se za tímto utkáním ohlížíš a co chybělo k vítězství?

Byl to pro nás smolný zápas. Mohli jsme dosáhnout aspoň na bod, ale to se nestalo. Zasloužili jsme si remízu. Nechceme prohrávat, ale to k tomu patří. Nedařilo se nám hlavně ve vápně, kde jsme neproměnili hodně šancí.

Už jsi nakousl, že se nám nedařilo v koncovce. Co tomu chybí?

Jednoznačně větší důraz. Musíme být zabijáci, kteří dokáží balón dotlačit do brány.

Stihl jsi v CFIG Areně odehrát už několik zápasů. Jak se ti hraje před pardubickým publikem?

Snažím si to užívat. Hraje se mi tu dobře. Pro každého fotbalistu je to výjimečný pocit, když může hrát před svými fanoušky. Všichni v kabině budeme rádi, když bude na každý domácí zápas plný stadion.

Konec základní části FORTUNA:LIGY se blíží. Jak jsou na tom Východočeši po fyzické stránce?

Osobně se cítím dobře. Myslím, že stejně to mají i ostatní kluci. Energie do závěru sezóny máme dostatek.

V posledních třech ligových duelech se Pardubicím nepodařilo vyhrát. Jak složité je to na psychiku?

Jako fotbalista bys měl pokaždé chtít zvítězit. V určitých věcech nás výsledky, které nejsou ideální, trochu ovlivňují. Chápeme ale, že to ke sportu patří. Bez ohledu na výsledek se soustředíme na další zápasy, které nás ještě v této sezóně čekají.

Co říkáš na českou ligu? Jak bys ji charakterizoval?

Tato liga má od všeho něco. V české lize hraje spousta vynikajících hráčů. Zároveň jsou ale i zápasy, které jsou hodně o soubojích a důrazu. Pokaždé je to navíc bitva, což musí fanoušky bavit.

Příští víkend zakončíme základní ligovou část utkáním na trávníku pražských Bohemians. Už sis něco o našem nadcházejícím soupeři zjišťoval?

Náš trenérský tým nám vždy poskytuje veškeré informace o soupeřích. Vše, co potřebujeme vědět, to nám trenéři řeknou. Na ten zápas se moc těším.

S čím Pardubáci v neděli do Ďolíčku odcestují?

Budeme stoprocentně připraveni. Už teď se soustředíme jen na příští utkání. Budeme dobře naladěni, abychom si do Pardubic přivezli tři body.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek