FK Pardubice
B-tým

Pavel Němeček: Tabulka je vyrovnaná, do posledních kol bude o co hrát!

B-tým se v sobotu představí na Vinici, kde se od 11:00 hodin střetně s rezervou Teplic. Hlavní trenér naší juniorky Pavel Němeček se v rozhovoru pro klubový web vracel nejen k sérii čtyř výher v řadě, také ale přiblížil, co stálo za oběma porážkami svého týmu v posledních dvou mistrovských duelech.

Do konce sezóny zbývá pardubické rezervě ještě 7 mistrovských utkání. V kádru B-týmu hrají převážně mladší hráči, jak je na tom tedy tým po fyzické stránce?

Určitě si nemyslím, že na hráče doléhá nějaká únava. Samozřejmě všichni vnímáme, že se blíží závěr soutěže. My ale jdeme zápas od zápasu a neustále makáme.

B-tým měl skvělou sérii, během které vyhrál 4 duely v řadě. Jak velká pomoc to v jarní části vzhledem k vyrovnanosti soutěže byla?

Tabulka je opravdu hodně vyrovnaná. Do posledních kol bude neustále o co hrát. Čtyři vítězství v řadě nám velmi pomohla. Je velice příjemné udělat takovou šňůru.

Z posledních dvou zápasů se ale našemu „béčku“ nepodařilo bodovat. V čem byly tyto zápasy jiné oproti těm předchozím?

Stáli proti nám soupeři, kteří bránili v podstatě v osmi nebo dokonce devíti lidech. Oba týmy chtěly utkání rozhodnout rychlými protiútoky z nakopávaných míčů. My se snažíme hrát a rozvíjet mladé hráče, akorát nám při některých herních situacích či v osobních soubojích chybí zkušenosti.

Doma proti Brozanům 0:3, poté v České Lípě 1:3. Šest inkasovaných branek ve dvou duelech, s tím asi trenér nemůže být spokojen…

Tolik inkasovaných branek mě mrzí. Vždycky se ale snažíme vyhodnotit, z jakých situací góly obdržíme. Bavíme se o mladých hráčích, kteří si takové situace musí v zápasech dospělých prožít. Z tohoto důvodu někdy zkrátka udělají chybu. Někdo může namítat, že se takové branky nesmí dostávat. My ale prostě pracujeme s chybami.

V České Lípě se gólově prosadil navrátilec Leandro Lima. Je klíčové, že se takový hráč na závěr sezóny vrátil do sestavy a ve druhém utkání, do kterého po zranění zasáhl, se prezentoval gólem?

Je na něm vidět, že postupně nabírá na jistotě. A to jak herní, kondiční, tak i hlavně soubojové. Při penaltě na něm bylo vidět, že si hned bere míč a jde dát branku. Leandro je kvalitní hráč, který nám v závěru určitě pomůže.

V sobotu přijede na Vinici rezerva Teplic. Tu jsme na podzim porazili na jejich půdě 3:1. Očekáváte podobný zápas i o následujícím víkendu?

Stejný zápas rozhodně neočekávám. Tepličtí změnili v průběhu sezóny trenéra, proto nás čeká úplně jiné utkání než na podzim. Musím říct, že bych si ale moc přál, aby tento zápas pro nás výsledkově dopadl stejně jako v podzimní části.

Severočeši jsou aktuálně na posledním místě tabulky ČFL -Skupiny B. bude to hrát nějakou roli?

Tabulka je opravdu natolik vyrovnaná, že je každý zápas důležitý. Jestli o víkendu přijede na Vinici poslední tým soutěže, je úplně jedno. Žádné podcenění neexistuje, to si nemůžeme dovolit.

S čím červenobílí do sobotního utkání, které startuje v 11:00 hodin, půjdou?

Budeme chtít podat herně kvalitní a poctivý výkon. K soupeři chováme respekt. Bude to jen o nás a naší hře. Musíme ukázat, že umíme dávat, ale i nedostávat branky.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek