FK Pardubice
WU-15

Starší žákyně po základní části osmé

Zimní příprava proběhla dle našich představ, přestože nemoci a svalová zranění nepustila do přípravy všechny hráčky.

Soustředění v Jičíně bylo výborné, měli jsme kompletní kádr, sehráli jsme kvalitní přípravné zápasy a děvčata se v nich jevila velice dobře, i z tohoto důvodu jsme byli natěšeni na jarní část sezóny.

Odehráli jsme přípravné zápasy, které se výsledkově moc nepovedly, s Duklou a s Brnem, které jsme dlouho trápili, a i přes prohru 0:1 jsme byli spokojeni se všemi hráčkami.


Jak začala jarní část sezóny, začínaly se nám zraňovat hráčky ze základní sestavy, což na některých postech zapůsobilo na herní projev. Na druhou stranu se ale do kádru začínaly dostávat hráčky, které toho moc neodehrály a myslíme si, že zapadly velice dobře.
Některé zápasy výsledkově neodpovídají počínání na hřišti. Bohužel dostáváme laciné branky po drobných zaváháních nebo nedůrazu před naším vápnem. Snažíme se na tom pracovat v trénincích.

Co se týče nadstavby, naším cílem je zachovat nynější postavení v tabulce nebo ho pokud možno ještě vylepšit jak hrou, tak výsledkově.

Chtěli bychom též vyzdvihnout přínos mladších žákyň, které nám pomáhaly v zápasech, ve kterých jsme neměli dostatek svých hráček (nemoci, zranění) a obstojně zahrály i po svých zápasech.
I naše děvčata vypomáhají dorostenkám jak v přípravě, tak v mistrovských zápasech, takže spolupráce mezi kategoriemi mladších žákyň, starších žákyň a dorostenek funguje výborně. Tím bychom chtěli poděkovat trenérům daných kategorií.

Rozpis nadstavby - jaro 2024:
ne 28. 4. FK Dukla Praha - FK PARDUBICE, 11:00 Statenice
so 11. 5. ABC Braník - FK PARDUBICE, 12:30 UMT Braník
ne 19. 5. FK PARDUBICE - FK Teplice, 15:00 Rybitví
so 25. 5. FC Slovan Liberec - FK PARDUBICE, 14:00 Krásná Studánka
ne 2. 6. FK PARDUBICE - SK Dynamo České Budějovice, 15:00 Rybitví

Autor článku: Lukáš Čapek

Autor fotografie: Andrea Krištofová

Sdílet článek