FK Pardubice
A tým

Ladislav Krobot: Nadstavbu bereme jako začátek nové sezóny!

Kováčovu partu čekají nejdůležitější bitvy sezóny. Už v sobotu totiž startuje nadstavbová část skupiny o záchranu. V 15:00 hodin přivítáme v CFIG Areně FC Zlín. Útočník Ladislav Krobot v rozhovoru pro klubový web prozradil, jak důležité budou úvodní dva nadstavbové duely, které Pardubáci odehrají v domácím prostředí.

Do nadstavby vstoupí pardubický tým z 13. místa. Vnímáš to jako dobrou výchozí pozici do nejdůležitějších bojů sezóny?

Těžko říct. V průběhu sezóny jsme zbytečně poztráceli hrozně moc bodů. Rozhodně jsme mohli být výše. Pořád je ale pozitivní, že nejsme na posledních třech příčkách, což nám zajišťuje lepší pozici oproti týmům pod námi. 13. místo budeme chtít minimálně udržet, lépe ještě vylepšit. K tomu ale bude důležité se chytit hned v samotném úvodu nadstavby. Každý bod bude důležitý.

Pardubice mají se skupinou o udržení zkušenosti například z minulé sezóny. Může to být výhoda?

Určitě to nějakou roli hraje. Hodně týmů, které to hrály vloni, to hrají i letos. Pro všechny to tedy bude podobné. My to potřebujeme zvládnout ještě lépe než v minulé sezóně, abychom se vyhnuli baráži.

Úvodní dva zápasy nadstavbové části odehrajeme v domácím prostředí. Jakou roli to bude hrát?

Celou nadstavbu bereme jako začátek nové sezóny. Začínáme od nuly. Doufáme, že nás přijde podpořit hodně fanoušků, aby nám pomohli k záchraně. Máme radost z toho, že budeme hrát třikrát doma. Toho cestování tedy nebude tolik, což může být v závěru sezóny výhodné.

Co bude důležité pro to, aby se červenobílí co nejdříve zachránili a mohli být v klidu?

Hodně nám napoví první dva domácí zápasy. Těm věnujeme maximální pozornost, jelikož ty nás mohou dostat do pohody. Pokud je zvládneme, bude to s námi vypadat mnohem lépe.

Východočeši výsledkově nezvládli poslední utkání základní části na půdě pražských Bohemians. Je to komplikace před pěticí nadstavbových utkání?

Nemyslím si, že to z naší strany bylo špatné utkání. Občas nám chybí trochu štěstí. Dostáváme laciné góly po odražených balónech. Naopak my nejsme schopni dotlačit míč po skrumážích do sítě soupeře. Přesně tohle nám letos vzalo už hodně bodů. Doufám, že se k nám štěstí přikloní v tu nejdůležitější dobu.

V Ďolíčku jsme vyrovnali v podstatě ihned po úvodu druhé půle. Co jste si v kabině říkali?

Věděli jsme, že jsme v prvním poločase Bohemku nepouštěli do větších šancí. Jejich gól padl z ojedinělé akce. V poločase jsme si řekli, že na ně vletíme. Chtěli jsme ukázat, že se o to třinácté místo porveme. Věděli jsme, o co hrajeme. Tím, že jsme nesledovali, jak se vyvíjí ostatní zápasy, potřebovali jsme si to uhrát sami. V hlavách jsme měli to, že v nadstavbě nechceme hrát doma jen dvakrát. Po vyrovnávací brance jsem věřil v tři body, ale bohužel nás opět srazil laciný gól.

V sobotu přijede do Pardubic Zlín. S čím do víkendového duelu Pardubáci půjdou?

Rozhodně už není, kam uhýbat. Musíme zůstat pokorní, ale na druhou stranu půjdeme vyhrát a vytvořit si náskok na soupeře pod námi. To je pro nás zásadní.

Klíčová pro zisk tří bodů bude v sobotu také defenziva, souhlasíš?

Ano, my v celkovém měřítku nemáme přehnaně moc obdržených gólů. Sráží nás ale inkasované góly po jednoduchých chybách. Toho se musíme vyvarovat. Všichni víme, že nám dělají problémy standardky, které budou i v nadstavbě stěžejním bodem k úspěchu.

Vstupenky na utkání proti FC Zlín jsou stále v prodeji zde!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek