FK Pardubice
A tým

Jsme šťastní, že konečně děláme našim fanouškům radost, hlásí Denis Donát

Pardubáci jsou po prvních dvou zápasech nadstavby krůček od udržení nejvyšší soutěže. V neděli totiž zvládli i druhé vystoupení letošní nadstavbové části, když v CFIG Areně porazili České Budějovice 3:2. Obránce Denis Donát se v rozhovoru pro klubový web rozpovídal nejen o nadcházejícím anglickém týdnu, během kterého červenobílí odehrají ve čtvrtek duel v Jablonci a v neděli zápas proti Karviné.

Úvodní dvě utkání nadstavby Pardubáci výsledkově zvládli. Jak velká vzpruha to do zbývajících zápasů sezóny je?

Máme radost nejen z toho, že jsme první dva nadstavbové duely vyhráli, ale také z toho, že jsme prolomili nepříjemnou sérii v domácím prostředí. Konečně jsme našim fanouškům udělali radost. Je skvělé, že jsme se v klíčové části sezóny probrali a začali vyhrávat.

Co v utkání proti Českým Budějovicím rozhodlo o tříbodovém zisku Pardubic?

První poločas z naší strany nebyl dobrý. Myslím si, že rozhodla větší touha po vítězství. Bylo to vyrovnané utkání, které pro nás nakonec dopadlo nejlíp, jak mohlo.

V nadstavbové části skupiny o záchranu nastříleli červenobílí ve dvou zápasech 5 branek. Čím si vysvětluješ to, že to tam najednou začalo padat?

Na rovinu musím říct, že hraje roli i to, proti komu hrajeme. Soupeřům ze spodku tabulky dáme gól spíš, než proti Slavii. Uvidíme, jak to bude pokračovat, ale věřím, že máme střeleckou formu a přeneseme si ji i do dalších střetnutí.

Čeká nás po delší době znovu anglický týden. Ve čtvrtek odehrajeme zápas na půdě Jablonce, v neděli pak v CFIG Areně přivítáme Karvinou. Jak fyzicky náročné to pro hráče bude?

Náročné to je hodně, na druhou stranu tomu bývají uzpůsobené tréninkové jednotky. Bude to týden, ve kterém bude nejdůležitější regenerace. Jsme na to dobře připraveni, určitě to nebude problém.

Pardubický tým je krůček od udržení ligové příslušnosti i pro další sezónu. Vnímáte to?

Snažíme se jít zápas od zápasu a příliš nesledovat pozici v tabulce. Samozřejmě víme, že jsme si posledními dvěma zápasy hodně pomohli. Dokud ale nebude naše záchrana jistá, nepolevíme. Snad už po příštím duelu v Jablonci z nás definitivně spadne nervozita a budeme moci hrát ve větším klidu.

Jaké utkání na severu Čech ve čtvrtek očekáváš?

Myslím si, že to bude lepší zápas, než když jsme v Jablonci hráli naposledy. Bylo to v podzimní části sezóny a pamatuji si, že bylo hřiště pokryté sněhem. Rozhodně očekávám ofenzivní zápas a mnoho šancí na obou stranách.

Co si budou chtít Východočeši přenést z předešlých dvou zápasů, které jsme vyhráli?

Důležitá bude hlavně obranná fáze. Budeme se snažit neinkasovat. Pokud si přeneseme i gólovou formu, přivezeme body.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek