FK Pardubice
A tým

Tomáš Solil prodloužil smlouvu s FK Pardubice!

Náš fotbalový klub s potěšením oznamuje, že v minulých dnech došlo k prodloužení kontraktu s jedním z klíčových hráčů pardubické sestavy. Tomáš Solil patří k nejoblíbenějším hráčům mezi našimi fanoušky je odchovancem našeho klubu, v jehož dresu dosud nastoupil do 76 ligových utkání.

Tomáš Solil začínal s fotbalem v Holicích, ale již v žákovském věku začal oblékat červeno-bílou kombinaci. První ostrý start za A-tým si připsal na jaře 2018 proti Třinci ve 2. lize, poprvé se za áčko trefil o rok později, shodou okolností znovu v utkání proti Třinci. Tehdy otevíral skóre při pardubické výhře 4:0, přestože věkem patřil ještě do dorostenecké kategorie. Od té doby vybojoval s týmem v roce 2020 postup do 1. ligy a i dál patřil k důležitým postavám týmu.

Pominout nelze ani to, že Tomáš Solil odehrál řadu utkání v mládežnických reprezentacích a jednou se objevil na lavičce reprezentačního A-týmu.

V posledních týdnech se objevovaly spekulace, že Tomáš by mohl klub opustit, nicméně ten se rozhodl prodloužit smlouvu na východě Čech. „Dlouho jsme čekali na náš nový stadion a je radost na něm hrát. Navíc tady máme skvělé fanoušky a tak jsem se rozhodl i další část své kariéry spojit s FK Pardubice,“ vzkazuje 24letý záložník. „Věřím, že v pardubickém dresu svedu ještě celou řadu fotbalových bitev.“

Pardubický klub dává podpisem nové tříleté smlouvy s Tomášem Solilem najevo, že jedním z jeho cílů pro další období je stabilizovat kádr a zamířit do vyšších pater tabulky.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek