FK Pardubice
A tým

PREVIEW | Pavel Černý: Na sever Čech pojedeme bojovat a stvrdit záchranu!

Pardubáci odehrají v tomto týdnu dvě ligová utkání. To první už ve čtvrtek na trávníku FK Jablonec, kde budou chtít definitivně potvrdit záchranu v nejvyšší soutěži. Nejen o nadcházejícím duelu červenobílých jsme si povídali v předzápasovém preview se zkušeným Pavlem Černým.

Východočechy čeká už ve čtvrtek třetí vystoupení letošní nadstavby. Úvodní dvě utkání nemohla skončit lépe, když z nich svěřenci trenéra Kováče vybojovali všech šest bodů. „V nadstavbě jsme zatím splnili to, co jsme si před jejím začátkem řekli. Věděli jsme, že důležité bude dobře do nadstavbové části vstoupit a zvládnout úvodní dva zápasy v domácím prostředí. To se nám podařilo. Nahrály nám trochu i výsledky ostatních zápasů, proto zatím můžeme být spokojeni“ uvědomuje si situaci Pavel Černý.

39letý útočník Pardubic si je dobře vědom toho, že se svými spoluhráči bude moci už v Jablonci definitivně oslavit udržení v nejvyšší soutěži: „Už po třetím zápase si můžeme sáhnout na záchranu, což je náš cíl a uděláme pro to všechno.“

Poslední krok bývá nejtěžší. Odchovanec královéhradeckého fotbalu ale říká, že nervozita v situaci, v jaké pardubický tým je, nepřipadá v úvahu: „V tuto chvíli by žádná nervozita na našich kopačkách být neměla. Naopak bychom měli být více uklidnění, protože vše máme ve svých rukou.“

Jablonecký celek, stejně jako ten pardubický, má aktuálně sedmibodový náskok na barážovou pozici. „V Jablonci to bude opatrnější zápas. Oba týmy vědí, o co se hraje. Nikdo nebude chtít udělat zbytečnou chybu. Na sever Čech pojedeme bojovat a stvrdit záchranu,“ hlásí velezkušený Pavel Černý.

Utkání na Střelnici startuje ve čtvrtek v 17:00 hodin, fanklub Pardubická 12 pořádá na tento třetí zápas nadstavbové části skupiny o záchranu výjezd, o kterém se vše podstatné dozvíte zde!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek