FK Pardubice
B-tým

„Béčko“ má před sebou poslední domácí zápas sezóny!

V sobotu se na Vinici od 10:15 hodin představí pardubická rezerva proti SK Sparta Kolín. Proti tabulkovému sousedovi budou chtít hráči pod vedením Pavla Němečka navázat na výhru s ústeckým Viagemem.

Minulou neděli stvrdil B-tým definitivní záchranu v ČFL. Na stadionu Pod vinicí dokonce porazil silné Ústí nad Labem, což ho katapultovalo na 7. příčku třetiligové tabulky. „Ukázalo se, že to byl pro nás těžký zápas. Soupeř potvrdil svoji kvalitu. Nám se podařilo vstřelit velmi brzký gól, ale nás postupem času soupeř dostal pod velký tlak. Kluci pracovali v defenzivní činnosti velmi dobře, až obětavě a dokázali dotáhnout tento duel do vítězného konce,“ vysvětluje trenér Němeček.

Lodivod pardubické rezervy říká, že dohrávat sezónu bez strachu o udržení, dává trenérům větší možnost posouvat hráče po individuální stránce: „Je velmi příjemné se podívat na tabulku a vidět, že v ní stoupáme. Umístění ale není naše priorita. Hlavní je rozvoj hráčů. To jde samozřejmě ruku v ruce. Je fajn, když poslední kola nehrajete přímo o záchranu. Můžete tak řešit jiné cíle do utkání a věnujete se jen hře.“

Poslední domácí střetnutí sezóny čeká na Němečkovu partu už tuto sobotu. V 10:15 hodin se na Vinicí postaví proti SK Sparta Kolín. „Je to náš tabulkový soused. Očekávám tedy herní utkání od obou týmů. My chceme navázat na dobré výsledky na domácím hřišti a získat plný počet bodů z posledních dvou duelů, které nás ještě čekají,“ vyhlíží víkendový duel Pavel Němeček.

Vzhledem k jistotě záchrany jsme se hlavního trenéra našeho „béčka“ zeptali, jestli dostanou prostor ukázat se i hráči, kteří během sezóny tolik minut neposbírali. „Především bude záležet na zdravotním stavu hráčů. Jsme trochu pobití, přesto věřím, že se všichni dají do pořádku,“ dodává Němeček.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek