FK Pardubice
B-tým

B-tým zakončí sezónu v Živanicích!

Naše „béčko“ má před sebou pouze jediné utkání této sezóny. To odehraje v sobotu od 17:00 hodin v nedalekých Živanicích. V předzápasovém preview jsme pro vás vyzpovídali záložníka Maxe Jarkovského.

Minulou sobotu se Němečkova parta na nějakou dobu rozloučila s Vinicí. Byl to totiž poslední domácí zápas B-týmu v letošní sezóně. Na soupeře z Kolína nakonec nestačil, když prohrál vysoko 0:4. „Soupeř byl lepší hlavně na míči. Zbytečně neztrácel a také měl lepší pohyb. Naši hru hodně ovlivnila červená karta na konci prvního poločasu. Zbytek utkání si Kolín už zkušeně pohlídal a došel si pro vítězství,“ vrací se k víkendovému duelu Max Jarkovský.

K poslednímu utkání sezóny nebudou nadcházející sobotu hráči okolo trenéra Němečka cestovat daleko. Od 17:00 hodin se představí na trávníku TJ Sokol Živanice. „Užijeme si to stejně, jako každý jiný zápas. Máme tým doplněný kluky z dorostu a pro většinu z nich to bude premiéra v ČFL. Celá kabina se už těší na volno, protože sezóna byla dlouhá a náročná,“ říká 21letý záložník pardubické rezervy.

Jak vnímá nadcházející lokální derby odchovanec FK Pardubice? „Pro fanoušky to takové menší derby rozhodně je. Pro nás je to ale běžné utkání, které chceme vyhrát. Bude to příjemné zakončení sezóny. Nebudeme muset na závěr soutěžního ročníku cestovat nikam daleko,“ vysvětluje Jarkovský.

Červenobílým patří aktuálně 8. příčka v tabulce ČFL – Skupiny B, zatímco Živanice jsou až na 15. místě. Favoritem tedy budou hráči z města Perníku. „Se spoluhráči jsme se přesvědčili, že když do toho dáme všechno, můžeme uhrát body s kýmkoliv. To platí i pro soupeře pod námi. Bude důležité zápas nepodcenit a hrát na maximum,“ dodává hráč, který v letošní sezóně nenastoupil pouze do jednoho soutěžního utkání B-týmu.

30. kolo ČFL Skupiny B mezi TJ Sokol Živanice a FK Pardubice B startuje v sobotu 8.6. v 17:00 hodin. Dorazte podpořit naše hráče v posledním utkání této sezóny do nedalekých Živanic.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek