FK Pardubice
WU-18

Juniorky zvítězily na turnaji v Třebíči

Povedené výkony na dvoudenním turnaji Třebíč open přinesly juniorkám celkové vítězství.

Zápasy ve skupině:

FK Pardubice - FSA Kras 4:0
branky: Kozáková, Hladová, Macková, Dytrtová

FK Pardubice - FC Znojmo 3:1
branky: Smejkalová 2 (1 z pen.), Hladová

FK Pardubice - FC Slovan Liberec 1:0
branka: Lacinová

Semifinále:

FK Pardubice - FK Teplice 3:1
branky: Mandelíková 2, Ptaszeková

Finále:

FK Pardubice - FC Hradec Králové 0:0, 4:2 na pen.
penalty proměnily: Dytrtová, Mandelíková, Smejkalová, Bálková

Na výhře v turnaji se podílely hráčky: Smutná, Malíková, Bálková, Kubištová, Smejkalová, Lacinová, Valentová, Vrabcová, Macková, Dytrtová, Kozáková, Kaurová, Mandelíková, Ptaszeková, Hladová, Juřičková, Klapková, Čapková, Pejřimovská.

Na závěr sezony jsme absolvovali vydařený dvoudenní turnaj v Třebíči. Utkání se hrála 1 x 35 minut. První hrací den jsme se střetli se dvěma druholigovými moravskými týmy. V obou utkáních jsme dominovali a zaslouženě vyhráli. Druhý den nás čekala těžší práce. Nejprve jsme v posledním zápase skupiny porazili výborný Liberec, který byl v zápase více na míči, ale obrana pracovala spolehlivě a jedna dobře sehraná standardní situace nám zajistila výhru a první místo ve skupině.

V semifinále Teplice kousaly, na náš vedoucí gól odpověděly vyrovnáním z penalty, ale my jsme se postupně zlepšovali a dalšími dvěma vstřelenými góly jsme si vybojovali postup do finále.

Ve finále nás čekalo derby s Hradcem, který otočil semifinále s Libercem. Jednalo se o klasický bojovný zápas, který příliš šancí nenabídl. Hradec měl možnost finále rozhodnout z trochu přísné penalty po nastřelené ruce, ale Šárka Bálková penaltu zneškodnila. Zápas tak skončil smírně a šlo se do penalt. Za poslední dvě sezóny jsme s Hradcem prohráli v soutěži tři penaltové rozstřely, ale ve finále jsme tuto nelichotivou bilanci ukončili a penaltovou loterii zvládli.

Holky si pak užily vítěznou turnajovou radost, vítěznou vlnu jsme si na turnaj přenesli z vydařeného konce ligy dorostenek. Holky chválíme za výkony na turnaji, vzhledem k silně okleštěné sestavě je výhra na turnaji o to cennější.

Autor článku: Kumpan Ondřej

Autor fotografie: Müllerová Kateřina

Sdílet článek