FK Pardubice
WU-15

WU15: Zhodnocení fotbalové sezóny 2023/24

Sezóna pro starší žákyně byla náročná, plná výzev, ale také úspěchů. Přinášíme shrnutí klíčových bodů, které ilustrují průběh a výsledky naší sezóny.

Základní část
V základní části jsme se umístili na 8. místě z 10 týmů. Toto umístění odráží průběh sezóny, kde jsme se potýkali s týmy jako Sparta a Slavia, které jsou fotbalově na jiné úrovni. Naše výkony byly proti těmto silnějším soupeřům náročné, ale poskytly nám cenné zkušenosti a ukázaly oblasti, kde se můžeme zlepšit.

Nadstavbová část o udržení
V nadstavbové části o udržení jsme odehráli kvalitní zápasy a splnili jsme cíl udržet se v první lize se staršími žákyněmi. Ze šesti týmů jsme skončili čtvrtí, a to pouze kvůli horšímu vzájemnému zápasu proti Dukle Praha, která se umístila na třetím místě.

Okresní přebor
V okresním přeboru jsme se umístili na 8. místě z 9 týmů, kde jsme hráli proti stejně starým chlapcům. Bylo zřejmé, že dynamika, rychlost a fyzická síla chlapců je na jiné úrovni než u dívek. Naše děvčata se sice snažila, ale v těchto aspektech se jim nemohla vyrovnat.

Zranění a zásluhy hráček
V jarní části sezóny jsme čelili mnoha zraněním, což mělo vliv na naši výkonnost. Přesto patří velké poděkování dívkám, které statečně nastoupily na posty svých zraněných spoluhráček a bojovaly za tým.

Tréninky
Tréninky měly kolísavou úroveň – některé byly velmi dobré, jiné méně. I přes to se nám podařilo dosáhnout pokroku a zlepšovat týmovou hru.

Turnaj v Třebíči
Významným úspěchem sezóny bylo první místo na turnaji Třebíč Open, kde jsme soutěžili se čtyřmi týmy. Naše defenzíva se zlepšila a tým odehrál odmakané zápasy s pěknou hrou, což bylo korunováno celkovým vítězstvím. Tento turnaj byl také příležitostí pro hráčky, které se během sezóny neprosadily, aby se zapsaly mezi střelkyně.

Výhled do příští sezóny
Do příštího roku plánujeme zapojení nových hráček, zlepšení kvality zápasů a celkového herního projevu. Tréninky budou zaměřeny na dosažení vyšší úrovně týmové spolupráce a individuálního zlepšení hráček.

Osobní poděkování
Děkujeme rodičům za jejich neustálou podporu během celé sezóny. Hráčkám, které končí v této kategorii, přejeme mnoho úspěchů ve vyšších kategoriích i v osobním životě.

Celkově lze sezónu hodnotit pozitivně. Ačkoli jsme čelili výzvám a překážkám, tým ukázal odhodlání a bojovného ducha, což nám umožnilo splnit hlavní cíle.

Autor článku: Lukáš Čapek

Autor fotografie: Jan Pejřimovský

Sdílet článek