FK Pardubice
U-12

Lukáš Daněk: S herním projevem týmu v jarní části sezóny jsem byl spokojený

Zhodnocení a porovnání podzimní části s jarní nám v rámci rozhovoru poskytl trenér mladších žáků Lukáš Daněk. Prozradil toho ale daleko víc!

Lukáši, s nejmladší žákovskou kategorií jste se celou sezónu pohybovali uprostřed tabulky, jak jste byl s výkony spokojený?

Tabulka je v této kategorii hodně zkreslující. Odehráli jsme utkání, ve kterých jsme byli horším týmem a podařilo se nám bodovat a naopak, především na jaře, jsme odehráli hodně kvalitních utkání, ze kterých jsme třeba odešli bodově na prázdno. Pro mě je ale daleko důležitější herní projev a individuální rozvoj kluků, než to, jestli skončíme čtvrtí či jedenáctí. Paradoxně jsme na podzim získali více bodů, ale s herním projevem týmu jsem byl daleko spokojenější na jaře, kdy bylo málo zápasů, ve kterých jsme tahali za kratší konec provazu.

V čem cítíte, že kluci udělali největší progres za uplynulý rok?

Největší progres bych viděl v herní odvaze a sebevědomí hráčů. Asi nejlépe to dokumentují poslední tři utkání na jaře. Ta jsme hráli s týmy, které nás na podzim poměrně jasně přehrály. V odvetách jsme jim byli minimálně vyrovnaným soupeřem a na hráčích bylo vidět, že nejdou zkusit překvapit, ale šli zápasy vyhrát. Ne vždy se to povedlo, ale ta odvaha a sebevědomí na nich bylo patrné a hezky se koukalo na to, jaký udělali od léta posun.

Hlavně v jarní části jste odehráli spoustu herně povedených zápasů. Jaké byste vyzdvihl?

Jak už jsem zmínil v předchozí odpovědi, poslední tři zápasy (Budějovice, Plzeň, Liberec) plus Sparta a Bohemka, to byly naše nejlepší zápasy. Mluvím o předvedené hře, protože jsme sice nakonec vyhráli jen dva, ale v žádném z těchto utkání jsme nebyli horším týmem, ač všichni tito soupeři skončili v tabulce před námi.

V ročníku určitě máte individuálně spoustu šikovných hráčů, byli však nějací, kteří vyčnívali svými výkony nad ostatními?

Samozřejmě, v každém ročníku jsou hráči, kteří jsou trochu více vidět a táhnou tým. Kluci sami ode mě ví, koho se to týká, ale nepřijde mi v týmovém sportu fér, vyzdvihovat individuality. Každý měl svoji důležitou roli a opravdu to byl jeden z nejvyrovnanějších kádrů, který jsem zatím trénoval.

Ročník 2012 předáváte Patriku Cincibuchovi. Co byste klukům popřál a jak se těšíte na ročník 2013?

Vím, že tým ročníku 2012 bude ve skvělých rukách. Patrika znám již roky a odvádí v kategorii U13 skvělou práci. Co se týká nového ročníku, tak se těším moc. Jsou skvěle připraveni od trenérů z přípravek, kluky už jsem chvíli trénoval v kategorii U10, takže je znám o dost líp, než když jsem přebíral již zmiňovaný ročník 2012. Teď se těším na tři týdny volna s rodinou, ale až to ke konci července znovu začne, budu rád.

Autor článku: Petr Hemerka

Sdílet článek