FK Pardubice
WU-13

Mladší žákyně jaro 2024 zakončily na turnajích

Na závěr sezóny se během června mladší žákyně zúčastnily dvou kvalitně obsazených turnajů.

Nejprve změřily své síly 15. června 2024 na turnaji O pohár firmy Erwin Junker v Holicích s týmy chlapců z krajských soutěží a došlo i na derby s mladšími žačkami z FC Hradec Králové. Účast v tomto turnaji měla být spíše přípravou na turnaj Třebíč Open, ale holky od prvního zápasu předváděly skvělé výkony a celý turnaj ovládly s jedinou porážkou, avšak k té došlo až v posledním zápase, kdy bylo jisté první místo a tím pádem byla u holek menší koncentrace. Za zmínku stojí povedená výhra nad děvčaty z Hradce 3:0 a individuální úspěch kapitánky Aničky Petrákové, která byla zvolena nejlepším hráčem turnaje a ovládla i tabulku střelců.

O víkendu 22. - 23. června 2024 jsme zavítali do Třebíče a již podruhé jsme absolvovali pěkný turnaj Třebíč Open, kterého se účastnila špička dívčí kopané kategorie mladších žaček. Nechyběly týmy dívek Slavie, Sparty, Liberce, Slovácka a mnoha dalších. Turnaj byl rozdělen do dvou dnů. V prvním hracím dni naše holky podaly kvalitní výkony a přenocovaly na pěkném průběžném druhém místě tabulky, avšak nás celkem mrzela smolná prohra s Lokomotivou Brno, kdy naše holky měly sice více ze hry, ale soupeřkám se povedly dvě pěkné trefy z dálky a nakonec z toho byla prohra 0:3.

Do druhého dne jsme vstupovali s vědomím, že pro dosažení lepšího výsledku budeme muset bodovat s týmem Slavia Praha. Jednalo se o první zápas druhého dne. Do zápasu jsme vstoupili odhodlaně, ale soupeřkám se podařilo odskočit o dvě branky. Naše holky však nesložily zbraně a podařilo se jim po pěkné akci snížit na 1:2. Poté naše děvčata převzala iniciativu a podařilo se holky ze Slávie přitlačit k jejich pokutovému území, z čehož pramenily velké šance včetně trefené tyče. Bohužel se náš tlak nepovedlo přetavit v kýžené vyrovnání a z brejku jsme inkasovali potřetí. Tento zápas holky morálně zlomil, jelikož poté nastoupily do prvního utkání o umístění a ten po matném výkonu prohrály opět 1:3 s Hradcem Králové. Děvčata si poté po obědové pauze vyčistily hlavy a vyspělým výkonem přehrály Baník Ostrava 5:1.

Turnaj pro nás skončil 7. místem ze 14 účastníků, přičemž první skončila Lokomotiva Brno a druhá Slavia Praha. Celá akce byla na vysoké úrovni a holky si z Třebíče odvezly mnoho zkušeností a hlavně vzpomínek a to zejména ze sobotního ceremoniálu, kde FK Pardubice dívky mělo nejpočetnější zastoupení!

Autor článku: Michael Petrák

Sdílet článek