FK Pardubice
A tým

Jiří Saňák: Zakončit přípravu vítězně je důležité!

Generálka před ostrým startem ligy je tu! V pátek se hráči okolo trenéra Jiřího Saňáka představí v CFIG Areně proti druholigovému MFK Chrudim. Co před zápasem, jehož úvodní výkop bude v 18:00 hodin, řekl pardubický trenér?

Pardubáky čeká před zahájením ligové sezóny už jen jedna herní prověrka. Generálku odehrají svěřenci trenéra Jiřího Saňáka už tento pátek. V CFIG Areně se představí od 18:00 hodin proti MFK Chrudim. „Je to poslední utkání před ostrou soutěží. Všichni hráči i realizační tým ale ví, že se bude rozhodovat až v mistrovských zápasech. Po duelu s Fürthem jsme si říkali, že nás čeká spousta práce. Opravdu tvrdě pracujeme a v pátek proti Chrudimi chceme předvést výkon, bližší ligovým utkáním. Tréninková zátěž už není taková, jako před dvěma týdny. Chceme se prezentovat kvalitním výkonem a vyhrát,“ říká lodivod FK Pardubice.

Východočeši zatím v přípravě nevyhráli ani jeden duel. Hlavní trenér FKPCE ví, jak důležité je naladit se na ligu vítězně: „Do každého zápasu půjdeme s tím, že jde hlavně o výsledek. Zakončit přípravu vítězstvím je samozřejmě hrozně důležité. Věřím, že to na nás bude vidět už v generálce s Chrudimí.“

Nový realizační tým v pátek v podvečer zažije vůbec poprvé atmosféru CFIG Areny, z domácí střídačky stadionu Arnošta Košťála. „Jsme natěšení, protože pardubický stadion je krásný stánek. Obzvlášť, když stojíte na střídačce, což jsem si už nanečisto zkusil (směje se). Trávník je skvěle připravený, jako na golf. Opravdu se všichni těšíme, až v pátek hráči vběhnou na hřiště,“ hlásí Saňák.

Generálka s Chrudimí slibuje, vzhledem k blízkosti obou klubů, zajímavou podívanou. Přesto Saňákova družina bude chtít pateční střetnutí využít zejména k ladění detailů samotné hry: „Kdybychom se s Chrudimí potkávali v jedné soutěži, zcela určitě by to mělo punc derby. Je to s Hradcem nejbližší profesionální tým od Pardubic. Myslím si ale, že ani jeden z táborů nebude generálku brát nějakým extrémně prestižním způsobem. Chceme využít každý přípravný zápas k tomu, abychom se perfektně připravili na ligu. K tomu nám poslouží i páteční duel s Chrudimí.“

Poslední přípravný zápas před novou ligovou sezónou startuje v pátek 12.7. v 18:00 hodin. Majitelé permanentních vstupenek i klubových eFKaret na sezónu 2024/25 mají vstup zdarma. Na generálku platí jednotné vstupné 80 Kčvstupenky v prodeji zde!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek