FK Pardubice
A tým

Pardubický tým posiluje týden před startem ligy a dva hráče!

Týden před startem ligy se na pardubickém klubu podařilo uzavřít další dva příchody pro novou sezónu. Obě posílí ofenzivu, jednu z nich budete dobře znát, druhou budeme společně poznávat.

Po několika jednáních s olomouckou Sigmou přichází do CFIG Areny útočník Pavel Zifčák. Jde o roční hostování, ovšem důležitá je smluvní klauzule o opci. Ta potvrzuje, že klub má o tohoto 25letého hráče trvalý zájem a je připraven ji v nadcházejícím období uplatnit! Pokud je vám jméno 25letého hráče povědomé, nepletete se. V sezóně 2019/2020 se totiž výrazně podílel na postupu pardubického klubu do 1. ligy, v divoké „covidové“ sezóně vstřelil dva góly, z nichž ten vítězný ve Vlašimi měl doslova cenu zlata!

Podařilo se také dotáhnout jednání s 22letým německým útočníkem André Leipoldem. Ten v mládežnických kategoriích nastupoval mj. 3 roky v RB Salzburg a půl roku strávil také v mnichovském Bayernu. Ve 20 letech bojoval v 2. Bundeslize v dresu SV Darmstadt 98, poslední sezónu strávil v rakouském SV Lafnitz, za který v druhé nejvyšší soutěži nastřílel 13 gólů. Ačkoliv měl SV Lafnitz s hráčem smlouvu do léta 2026, oba kluby se dohodly na přestupní částce a André se stává pardubickým hráčem.

Ať se vám v našem dresu oběma daří!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: Radek Klier

Sdílet článek