FK Pardubice
A tým

Máme zájem o Ortize, poslali jsme do Dánska rekordní nabídku, říká Vít Zavřel

Po definitivní záchraně v nejvyšší soutěži se pardubický klub rozloučil s obráncem Pablo Ortizem, který na východě Čech hostoval z dánského Midtjyllandu. Jde ale o perspektivního hráče a vedení FK Pardubice dělá vše proto, aby i v další sezóně oblékal dres našeho klubu!

Kolumbijský stoper podával po většinu sezóny velmi dobré výkony, navíc byl oblíbený mezi fanoušky. A vedení klubu má velký zájem o jeho další m angažmá v pardubickém dresu! „S Pablo Ortizem a jeho hráčským agentem jsme v pravidelném kontaktu,“ odkrývá karty sportovní ředitel klubu Vít Zavřel.

Ortiz, který nedávno oslavil 24. narozeniny, je od ledna 2022 hráčem Midtjyllandu. Loňské jaro strávil v portugalské Marfě a poté vyrazil na roční hostování do Pardubic. A našel v tomto městě zalíbení. „Pablo byl v Pardubicích spokojený a projevil zájem v našem klubu pokračovat. Z naší strany je též velký zájem,“ vysvětluje Zavřel.

„Proto jsme Midtjyllandu udělali nabídku na roční hostování s opcí. V jejím rámci jsme z naší strany nabídli rekordní částku za případný přestup,“ prozradil zajímavý detail. „Hráč i jeho agent s tím neměli problém, ale dánský klub, kterému Pablo patří, naši nabídku odmítl.“

To ale není konec bitvy, vedení pardubického klubu se nevzdává. „O hráče ale stojíme a v jednání chceme pokračovat,“ věří sportovní ředitel v získání kvalitního stopera.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: Matyáš Novák

Sdílet článek