FK Pardubice
A tým

V pátek startuje 2. liga, kde hledat Pardubáky?

Dnes startuje nejen Chance Liga, ale také druhá nejvyšší soutěž, Chance národní Liga. A v ní je několik hráčů, jejichž výkony mohou naše fanoušky zajímat.

Zraky pardubických příznivců se rozhodně budou z mnoha důvodů upírat do nedaleké Chrudimi, kde MFK zahájí sezónu v sobotu domácím zápasem proti silné rezervě olomoucké Sigmy. Domácí dres již může obléknout Samuel Šimek, který v chrudimském týmu bude působit formou hostování v příští sezóně. Jeho spoluhráči budou další fotbalisté, které znáte z našeho dresu: Martin Toml, Daniel Kosek a zejména zkušený Jan Řezníček.

Zajímavou stopu má pardubický klub ve Vlašimi. Ke Středočechům totiž v létě přestoupil náš odchovanec Petr Kurka, na hostování zde působí Brazilec Bernardo Rosa. A abychom byli co nejpřesnější, vlašimský dres obléká také Jan Záviška. Znáte ho z našeho týmu (konkrétně ze sezóny 2014/2015) a možná pro vás bude novinkou, že aktuálně patří do trenérského týmu našeho dorostu U17.

Vlašim startuje ligu již dnes a jede k úvodnímu utkání do Opavy, duel vysílá ČT Sport od 18:00 hodin. A také v dresu Slezanů máme svého zástupce. Pro aktuálně sezónu se na hostování do SFC vrátil Matěj Helešic a měl by patřit ke klíčovým postavám týmu trenéra Zápotočného.

Všem ze jmenovaných držíme v bojích na druholigových trávnících palce!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek