FK Pardubice
A tým

Václav Jindra: Za první ligový start jsem vděčný trenérovi!

Teprve 18letý obránce Václav Jindra si hned v úvodním kole Chance Ligy odbyl svoji premiéru v nejvyšší fotbalové soutěži. Na trávníku Sparty Praha odehrál 14 minut a svým výkonem rozhodně nezklamal. Nejen o pocity po své ligové premiéře se s námi podělil v rozhovoru pro klubový web.

Vašku, jak se po svém prvním ligovém startu v kariéře cítíš?

Je to skvělé. Přineslo mi to obrovskou zkušenost. Jsem panu trenérovi hrozně vděčný za to, že mi dal příležitost a já se mohl ukázat. Zažít svůj první ligový zápas na trávníku takového soupeře, jakým je pražská Sparta, o to významnější to pro mě je.

Jak moc ti v hlavě pomohl fakt, že jsi v přípravě vstřelil svůj první gól v dresu A-týmu? Spadla z tebe od té doby nervozita?

Určitě jsem měl po mém premiérovém gólu v „áčku“ větší sebevědomí. Vstřelil jsem ho navíc proti týmu z druhé Bundesligy, proti Greutheru Fürth. To mi pomohlo i před utkáním na Letné. Doufám, že se prosadím i v ligovém duelu. V tuto chvíli mám ale radost, že jsem vůbec do ligy naskočil.

Kdo měl doma největší radost z tvého premiérového ligového startu?

Myslím si, že oba rodiče jsou na mě pyšní. Aspoň mi to říkali (směje se). Mám radost i za ně. Potěšil jsem je i ostatní v mém okolí.

Jak moc Pardubákům pomohl zápas na Spartě do dalších bojů, protože ten výkon nebyl špatný?

Na Letné jsme předvedli velmi dobrý týmový výkon. Všichni jsme to odmakali. Psychicky nám to rozhodně může pomoci, to ale nic neznamená. Nesmíme podcenit následující ligové bitvy a makat dál. Jedině tak budeme úspěšní.

Už v sobotu přivítáme v CFIG Areně MFK Karviná. Jak se na atmosféru domácího publika těšíš?

Moc se těším a nejen já, ale i celá kabina. Každý hráč chce hrát před svými fanoušky. Věřím, že jsou také oni natěšeni a že si udělají čas. Jejich podpora nám pomůže ke třem bodům.

Co musí o víkendu Východočeši udělat pro to, aby tři body zůstaly v Pardubicích?

Bude důležité hrát zodpovědně zezadu. S tím souvisí dodržování principů naší hry. Musíme být důslední a nechat na hřišti všechno. Také budeme chtít samozřejmě útočit, vytvářet si šance, a ty musíme proměňovat.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek