FK Pardubice
A tým

Jiří Saňák: Chceme, aby pro nás domácí zápasy znamenaly výhodu!

PREVIEW | Na Spartě to výsledkově nevyšlo, a tak první body do ligové tabulky budou chtít pardubičtí fotbalisté vyválčit už tuto sobotu. Prvním soupeřem, který v nové ligové sezóně přijede do CFIG Areny, bude MFK Karviná. Hráči okolo trenéra Jiřího Saňáka mohou navázat na vydařený výkon v prvním kole Chance Ligy, jelikož na trávníku mistrovské Sparty favorita trápili až do samotného závěru. Co před duelem s Karvinou řekl hlavní trenér FKPCE?

Pardubický tým má za sebou úvodní kolo letošní Chance Ligy. To odehrál na půdě pražské Sparty, kde těsně prohrál 1:2. Z předvedeného výkonu ale mohou být pardubičtí trenéři spokojeni. „Uvidíme, jak ten zápas na Spartě našemu týmu pomůže do dalších zápasů. Myslím, že jsme si to utkání dobře zanalyzovali. Na Letné jsme byli velice dobří směrem do defenzivy. V útočné fázi ale vidíme určitá okénka. Na druhou stranu, nic není staršího než včerejší zápas,“ říká lodivod FK Pardubice Jiří Saňák.

Východočeši vstřelili na Letné dokonce úplně první gól ligové sezóny 2024/25. Hlavní trenér červenobílých přiznává, že celá gólová akce byla pohledná: „Pro ty šance si musíte dojít nejen tréninkem nebo dobrým rozpoložením, ale i souhrou, hladovostí a precizností. Celá akce, na jejímž konci byl Honza Kalabiška, byla velmi povedená. Na takových chceme stavět a je jen na nás, abychom to zopakovali a těch šancí si vytvářeli ještě víc.“

Už v sobotu se Saňákova parta představí poprvé v Chance Lize na domácím stadionu. Od 17:00 hodin přivítáme MFK Karviná. Pardubický stratég vysvětluje, v čem bude duel proti Karviné jiný oproti tomu s letenskými: „Každý ligový zápas je složitý a náročný. Vždy se hraje o každý metr hřiště. Jiný zápas nás čeká hlavně po mentální stránce. Nic to nemění na tom, že se chceme hodně soustředit na domácí utkání. Chceme, aby pro nás zápasy v CFIG Areně znamenaly výhodu.“

Karvinští na úvod sezóny podlehli v domácím prostředí libereckému Slovanu 1:3. Oba sobotní rivalové tak budou moci o víkendu vybojovat první body do tabulky Chance Ligy. „Musíme předvést kvalitní výkon na míči, ale i bez míče. Na to se budeme soustředit, abychom sobotní zápas před domácím fanoušky zvládli,“ dodává Saňák.

Utkání mezi FK Pardubice a MFK Karviná startuje v sobotu v 17:00 hodin a vstupenky jsou stále v prodeji zde!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek