FK Pardubice
U-18

V premiéře s Kladnem chceme získat všechny body, velí trenér U18 Štichauer

Jako první z našich dorosteneckých týmů se do bitvy o body pustí celek U18, s jehož hlavním trenérem Miroslavem Štichauerem jsme si povídali krátce před prvním zápasem. Ten čeká na mladé hráče v neděli, kdy nastoupí od 10:15 hodin v Ohrazenicích v předehrávce 16. kola proti SK Kladno.

Máte za sebou generálku proti polskému Zaglebie Lubin, kterou jste vyhráli 5:2. Panuje v realizačním týmu spokojenost?

Před začátkem sezóny jsme měli krátkou letní přípravu a v našem realizačním týmu s ní panuje spokojenost. Zvládli jsme naplánovaný objem tréninků, včetně soustředění v Ústí nad Orlicí. Přípravný zápas se Zaglebie Lubin byl naším třetím přípravným utkáním a s polským týmem jsme si mohli vyzkoušet věci, na kterých v trénincích pracujeme. Šlo především o zakládání útoku, přechodovou fázi i hru v poslední třetině hřiště. Gólově jsme se prosadili v závěru utkání, a tak věříme, že jsou kluci na náročnou soutěž dobře připraveni.

Je z vaší strany jasno o základní ose týmu? Kdo do ní patří?

Náš tým tvoří hráči ročníku 2007 doplněni o dva hráče z ročníku 2008. Všichni hráči v přípravě prokázali svoji oprávněnost startovat v základní sestavě, což nás těší. Bude teď na nás vybrat to nejlepší složení na první mistrovské utkání. Vzhledem k množství zápasů v naší soutěži i ostatní hráči dostanou hodně prostoru se na hřišti prezentovat a předvést to nejlepší co v nich je. O základní ose týmu již také představu máme, ale nerad bych jmenoval jednotlivé hráče, jelikož všichni i ti z lavičky jsou důležitou součástí týmu.

Jaký je zdravotní stav hráčů?Museli jste řešit v tomto směru nějaké obtíže?

Po zdravotní stránce je o naše hráče velmi dobře postaráno. Tréninkový proces je tomu i přizpůsoben, kdy pracujeme s postupným zatěžováním a dbáme na kompenzační stránku tréninků. Bohužel nás v přípravě postihly dvě zranění zánártních kůstek středových hráčů Bečičky a Peška. U Marka Bečičky došlo k recidivě již zraněné části chodidla a u Adama Peška při souboji o míč v přípravném utkání s Olomoucí. Oběma přejeme rychlé uzdravení a návrat do tréninkového procesu.

Soutěž startuje poměrně brzy, nepřivítali byste jako trenéři delší pauzu?

Vzhledem k počtu mistrovských utkání, kdy naše kategorie U18 a U16 čeká devatenáct utkání, nám dřívější start nevadí. Jsou to utkání, kdy se sice hraje o body do tabulky, ale i v nich se snažíme hrát náš styl fotbalu a neustupujeme od principů naší klubové akademie.

Po minulé sezóně jste hovořil o výborné partě, přetrvá tento duch i po obměně kádru?

Každou sezónu dojde k celkové obměně kádru a my i v této začínáme s novou partou kluků. Hodně záleží, s čím přišli od předchozích trenérů a my postupně navazujeme na jejich práci a na rozvoji týmové dynamiky. Vzhledem k tomu, že v naší klubové akademii pracujeme koncepčně, bavíme se mezi s sebou, máme porady, využíváme spolupráci psycholožek, kluky známe z předchozích kategorií, tak musím říci, že parta je opět výborná a je radost s takovým nastavením kluků pracovat

S jakým cílem půjdete do nové sezóny?

Do nové sezóny jdeme s těmi nejvyššími cíli, a to je vyhrát všechny zápasy – to je trochu s nadsázkou. Naše cíle, stejně jako v předchozích sezónách je, aby došlo zlepšování hráčů ve fotbalových dovednostech, taktice, fyzické stránce, vyváženosti mezi útočnou a obrannou hrou týmu. Co se týče soutěže, chtěli bychom se pohybovat v horních patrech tabulky a předvádět líbivý fotbal se spoustou zajímavých a pohledných akcí.

Na jaře jste Kladno doma porazili, zopakujete výhru i na úvod nové sezóny?

Do zápasu s Kladnem, stejně jako do dalších půjdeme s odhodláním získat všechny tři body a dobře vstoupit do soutěže. Stejně jako celý realizační tým, tak i kluci do toho dají vše a ukážou Kladnu, komu patří domácí hřiště.

ROZPIS MISTROVSKÝCH UTKÁNÍ NAŠEHO TÝMU U18 ZDE


Autor článku: Redakce

Sdílet článek