FK Pardubice
B-tým

O víkendu startuje ČFL! B-tým do ní vstoupí po vydařené přípravě

Už v sobotu se rezervě FK Pardubice naplno rozjede třetiligový kolotoč. Úvodní kolo odehraje Žmolíkova parta na Vinici, kam přijede FK Mladá Boleslav B. V článku vám přinášíme základní informace o přípravě, změnách v kádru i realizačním týmu našeho B-týmu.

Přípravné zápasy:

Pardubičtí rezervisté mají za sebou poměrně zdařilou přípravu. V ní nastoupili k šesti přátelským utkáním, z nichž 4x slavili vítězství a pouze jednou prohráli.

FKPCE B - MKS Miedź Legnica II 4:1 (Procházka 2, Velasquez, Miláček).

FKPCE B - FK Dukla Praha B 2:1 (Velasquez, Miláček).

FKPCE B - Bohemians Praha 1905 B 0:1.

FKPCE B - FC Velká Bíteš 3:0 (Svatoš, Borůvka, Kožený).

MFK Trutnov - FKPCE B 1:1 (Pandula).

FC Slovan Liberec B - FKPCE B 2:3 (Černý, Prokeš, Borůvka).

Změny v realizačním týmu:

Jako každý rok došlo v rezervním týmu FK Pardubice k několika změnám. Tou nejvýraznější je pravděpodobně změna na pozici hlavního trenéra. Tím se stal Dušan Žmolík, který na lavičce pardubického „béčka“ vystřídal Pavla Němečka, jenž s Alešem Venclem nově vede dorostenecký tým do 19let. Dušan Žmolík (hlavní trenér FKPCE B) zároveň funguje jako jeden z asistentů trenéra u A-týmu.

Realizační tým – hlavní trenér: Dušan Žmolík (1982), asistent: Ondřej Herzán (1981), trenér brankářů: Jiří Kašpar (1976), vedoucí mužstva: František Kovárník (1951) a Lukáš Ouředník (1980), kustod: Pavel Křížek (1974).

Změny v kádru

V samotném týmu došlo také k jistým obměnám. Z týmu například odešly jedny z opor posledních sezón B-týmu: Jan Halász a Max Jarkovský. Naopak posilami FKPCE B se stali Američani Zarate či Valasquez. Pochopitelně se k týmu připojili také hráči, kteří v minulé sezóně oblékali dres dorosteneckého výběru U19.

Přišli: Zarate, Velasquez (oba Sueno FC - USA), Chukwuebuka (36 Lion FC - Nigérie), Procházka, Halda, Flaška, Kožený, Šimon, Hoffman, Prokeš, Rolenec (všichni z dorostu U19).

Odešli: Halász (ZFC Meuselwitz - Něměcko), Brychnáč (Ždírec n. D.), Jarkovský, Svoboda, Sedláček (Živanice), Hoffman (Ústí nad Orlicí), Kožený (v jednání).

Hráčský kádr:

Brankáři: Nicolas Šmíd (1998), Matěj Šimůnek (2004), Adam Šimon (2005).

Obránci: Jakub Svatoš (2005), Jakub Tecl (2004), Adam Lupač (2000), Diego Zarate (2006), Bořek Procházka (2005), Tomáš Rolenec (2005).

Záložníci: Jan Novák (2005), Štěpán Machů (2004), Daniel Pandula (2004), Artur Brož (2005), Diego Velasquez (2006), Marek Halda (2006), Jan Flaška (2006), Ayatullahi Suleiman (2004).

Útočníci: Štěpán Miláček (2003), Leandro Lima (2001), Martin Prokeš (2005).

Dále budou dle potřeby využíváni další hráči A týmu a dorostu.

Dušan Žmolík, Hlavní trenér FK Pardubice B:

„Cílem do nové sezóny je pokračovat v budování prostředí, ve kterém se hráči budou mít možnost každý den zlepšovat. Třetí liga by hráčům měla pomoci nasbírat zkušenosti a připravit je na velký fotbal. To je ten nejdůležitější cíl, posouvat mladé kluky do ligového fotbalu. Aby se nám dobře pracovalo, k tomu jsou samozřejmě důležité výsledky. Doufám, že se nám budou tyto cíle dařit naplňovat a dosáhneme je vědomou cestou. K tomu všemu bude potřeba, aby každý z nás plnil zodpovědně svěřené úkoly. Musíme na sebe být nároční a v neposlední řadě musíme rozumět a věřit tomu, co děláme.“

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek