FK Pardubice
U-19

Devatenáctka v sobotu vyzve doma 1.FC Slovácko!

Dorost U19 má za sebou úvodní vystoupení v sezóně 2024/25. Z utkání na půdě Opavy přivezl bod za remízu 2:2. O víkendu čeká pardubickou „devatenáctku“ první domácí zápas. Na Vinici přivítá v sobotu od 12:00 hodin soupeře ze Slovácka. V předzápasovém preview jsme vyzpovídali jednoho z hlavních trenérů Aleše Vencla.

Dorostenecký tým U19 vstoupil do sezóny utkáním na trávníku Opavy, kde Pardubáci vedly 2:0, nakonec se však museli spokojit s remízou. „60 minut jsme měli zápas ve své moci. Potom nás soupeř zatlačil agresivitou, což vyústilo až k vyrovnání. Zápas nám ukázal, že musíme zapracovat na psychice. Křikem a důraznou hrou se nesmíme nechat rozhodit. Je ale dobré, že jsme na úvod z venkovního utkání přivezli aspoň bod.“ ohlíží se za prvním mistrovským utkáním svého týmu trenér Aleš Vencl.

Dva góly, dva různí střelci. Má z toho trenér „devatenáctky“ radost? „Pochopitelně mě to těší. Hlavně bych ale zmínil, že u obou našich branek byl Matěj Kvaček. Ten na oba góly asistoval. Celkově odehrál velmi dobré utkání. My jsme mohli a měli zápas na trávníku SFC Opava rozhodnout mnohem dřív v náš prospěch.“

Už tuto sobotu se naše nejstarší mládežnická kategorie představí na domácím trávníku. V rámci 2.kola nejvyšší dorostenecké soutěže na stadionu Pod Vinicí budou od 12:00 hodin hostit 1.FC Slovácko. „Nečeká nás nic snadného. Slovácko má ve svém týmu několik zahraničních hráčů. My ale chceme v domácím prostředí vyhrávat a vytvořit z Vinice tvrz, odkud si soupeř body nebude odvážet. Budeme se soustředit na naši hru,“ vysvětluje Vencl.

Hlavní trenér hráčů do 19let ví, čím se musí v sobotu jeho svěřenci prezentovat, aby oslavili první výhru v sezóně: „Hráči musí v utkání dodržovat principy, na kterých v trénincích pracujeme. V přípravě se nám to dařilo a kluci plnili vše, co jsme po nich chtěli. V utkání musíme být dominantní na míči a hrát nebezpečně směrem dopředu. Jedině tak uspějeme.“

Zápas mezí FK Pardubice a 1.FC Slovácko startuje v sobotu 17.8. ve 12:00 hodin. Udělejte si čas a přijďte podpořit naše hráče v cestě za vítězstvím.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek