FK Pardubice
U-15

Tým U15 prohrál s Libercem

O vítěznou sérii přišel žákovský tým U15. V utkání s Libercem rozhodl první poločas, ve kterém padly všechny branky utkání. I přes místy drtivou převahu našich hráčů ve druhém poločasu nedokázali domácí Pardubáci vstřelit kontaktní gól a tak si hosté z Liberce odvezli vítězství.

FK Pardubice - FC Slovan Liberec 1:3 (1:3)

Branky: 18. vlastní (Liberec) - 19., 31. a 33. soupeř

Sestava FKP 1. pol.: Magada - Voženílek, Tomíšek, Kaválek - Valenta, Stejskal - Šifra, Zima - Dolanský, Marek, Mrázek

Sestava FKP 2. pol.: Čapoun - Voženílek (54. Valenta), Lugmayer, Záleský - Kubíček, Jezdínský - Šifra (60. Marek), Zima (60. Stejskal) - Mrázek, Horák, Kaválek


Hodnocení trenérů:

Na pátečním tréninku jsme si s hráči pojmenovávali a charakterizovali role členů týmu. Před utkáním měl každý z hráčů možnost zvolit si roli v týmu, která mu, dle jeho názoru, sedí nejvíc. Náš cíl v zápase byl možná poněkud zvláštní. Chtěli jsme narušit tvořící se vazby mezi některými hráči a tím vytvořit nekomfortní situace, které kluci budou muset zvládnout jako tým a díky tomu i poznat, jestli jim vybrané role sedí.

V prvním poločase jsme měli velmi dobrých pětadvacet minut. Hrál se oboustranně kvalitní zápas, který byl sice orámovaný řadou nepřesností, ale ty obvykle vycházely ze snahy o konstruktivní řešení. Když jsme chtěli hráče dostat do nekomfortu, tak nás samozřejmě nenapadlo, že soupeři nabídneme tři góly jako na zlatém podnose. Poslední desetiminutovka první půle tak jednoznačně patřila Liberci. Ten výborně napadal naši rozehrávku. Nám chyběla větší variabilita při řešení výstavby hry, takže jsme se zbytečně dostávali pod tlak. S trochou nadsázky jsme v poločase konstatovali, že jsme dali tři góly a Liberec jeden, ale skóre je opačné. Tím však v žádném případě nesnižujeme kvalitní výkon hostů!

Druhé půle však nabídla přesně to, čeho jsme v utkání chtěli dosáhnout. Nastoupil tým, který uchopil negativní vývoj utkání tím, že chtěl dominovat a tak dominoval. Kluci doslova zmáčkli hosty na jejich polovině a vytvářeli si celou řadu příležitostí. Naši hráči velmi dobře kombinovali, pracovali bez míče a po ztrátách míčů se snažili o okamžitý zisk, což se jim v mnoha případech dařilo. Tým působil organizovaně a svěže, což bylo znát i s přibývajícím časem. Celému výkonu však chybělo to nejdůležitější a sice gólové vyjádření. A že šancí na vstřelení kontaktní branky bylo požehnaně!

I přes to, že jsme tentokrát odešli poraženi, tak jsme hráče za jejich výkon ocenili. I na konci zápasu, kdy už klukům bylo jasné, že výsledek nezvrátí, tak se hnali alespoň za kontaktní brankou. Nyní vstupujeme do období, kdy už cíleně budeme pracovat na chování v útočné a obranné třetině hřiště, potažmo pokutových územích, takže věříme, že dokážeme naši efektivitu zvýšit i v těchto prostorech.


Autor článku: Filip Duroň

Sdílet článek