FK Pardubice
A tým

FK Pardubice pomáhá...derby znovu v charitativním duchu!

Stejně jako v loňském roce, také letos Východočeské derby, které se odehraje už tuto sobotu v CFIG Areně, bude mít charitativní podtext. Proběhne dražba hraných dresů, jejíž výtěžek půjde ve prospěch spolku ATENA, který pomáhá onkologicky nemocným (laskONKY).

FK Pardubice není jen fotbal. V letošní sezóně se, stejně jako vloni, neobejde blížící se Východočeské derby bez charitativního podtextu. Letos se pardubický fotbalový klub spojil se spolkem ATENA.

CO JE SPOLEK ATENA?

Ten pomáhá onkologicky nemocným. Poskytuje prostory pro setkávání, kde mohou nemocní otevřeně mluvit o všem, o čem potřebují. V rámci těchto sezení ATENA poskytuje možnost účastnit se sezení s odborníky. Každý rok také spolek vydává kalendář. Výtěžek z jeho prodeje putuje na pomoc právě onkologicky nemocným. Modelkami a modely jsou vždy onkologičtí pacienti. Kmotry kalendáře pro rok 2025 budou hráči FK Pardubice. ATENA také organizuje dlouhodobé sbírky pro děti, které kvůli onkologickému onemocnění přišly o své rodiče.

CO FANOUŠKY V SOBOTU V CFIG ARENĚ ČEKÁ?

Díky spojení sil FKPCE a spolku ATENA čeká fanoušky v sobotu zajímavý program:

  • V rámci fanzóny, kterou chystáme opět v podobě, na kterou jste byli zvyklí z minulé sezóny, budou přímo ženy ze spolku ATENA nejen rozdávat letáky, ale otevřeně mluvit o svých problémech. Nabízí se samozřejmě možnost popovídat si s onkologicky nemocnými ženami na toto téma.
  • Ve fanzóně si budete moci také zakoupit zlevněnou vstupenku na Galavečer charitativního spolku ATENA (20.9. 2024 od 19:00 hodin, Zámecké návrší Litomyšl)
  • A-tým na hrací plochu doprovodí tým ATENA a laskONKY.
  • Hráči budou mít na dresech speciální loga obou sobotních soupeřů (FK Pardubice a FC Hradec Králové) s datem utkání. Na dresech nebude chybět ani logo spolku ATENA. Tyto dresy následně půjdou do dražby a vybraná suma poputuje na podporu charitativního sdružení ATENA.
  • Fanoušci se mohou těšit také na část písničky od Karla Havlíčka, který ji složil právě pro účely tohoto charitativního spolku, text složila Dagmar Krpčiarová.

Přijďte podpořit nejen pardubické fotbalisty v boji o krále východních Čech, ale i zmíněné onkologicky nemocné pacienty, kteří Vaši pomoc rozhodně potřebují.

Vstupenky na Východočeské derby stále V PRODEJI ZDE!

Autor článku: Redakce

Sdílet článek