FK Pardubice
U-15

Tým U15 porazil Zbrojovku Brno

Na půdu Zbrojovky Brno zavítal pardubický tým U15. V posledním přípravném zápase dokázal zúročit nabyté zkušenosti z předchozích utkání a díky sedmi vstřeleným gólům vysoko zvítězit. Letní přípravu tak zakončil vítězně a nyní už může vyhlížet první ligové kolo. V něm se mladí Pardubáci utkají s Meteorem Praha.

FC Zbrojovka Brno - FK Pardubice 3:7 (2:4)

Branky: 4., 14. a 44. soupeř - 6. Kubíček (Jezdinský), 17. Dolanský (Horák), 19. Dolanský (Mrázek), 28. Kubíček (Mrázek), 67. Dolanský (Marek), 72. Kaválek (Kubíček), 76. Marek (Lugmayer)

Sestava FK Pardubice: Magada - Voženílek (60. Tomíšek), Lugmayer, Kaválek - Kubíček, Valenta (70. Záleský) - Jezdinský, Stejskal (60. Zima) - Dolanský (70. Kysela), Horák (60. Marek), Mrázek (33. Šifra)


Hodnocení trenérů:

Utkání se Zbrojovkou bylo pro nás takovým vyvrcholením letní přípravy. Chtěli jsme podat komplexní výkon v útočné i obranné fázi a vyzkoušet si náš herní model s top soupeřem na republikové úrovni.

První poločas začal oboustranně hodně hekticky a bylo znát, že oba týmy jsou ofenzivně laděné. Už v 19. minutě totiž svítilo skóre 2:3. Dařil se nám přechod na útočnou polovinu a to jak po rychlých protiútocích, tak s útoků postupných. Občas nás přibrzdily laciné ztráty po našich nepřesnostech, což zamrzelo především v jednoduchých situacích. Přesto lze říct, že náš výkon byl velice dobrý a pokud jsme chtěli působit komplexně, tak se nám to určitě podařilo.

Druhá půle začala brzkým kontaktním gólem Zbrojovky. To byla zkouška mentální odolnosti našeho týmu. Jsme moc rádi, že kluci tuto situaci ustáli, pokračovali ve snaze držet se nastavených principů naší hry a dál pokračovat ve svém výkonu. Díky tomuto přístupu nakonec dokázali zápas definitivně strhnout na svoji stranu a po krásných akcích skóre výrazně navýšit.

S dnešním zápasem jsme opravdu spokojení. Kluci dokázali do zápasu promítnout prakticky všechna témata, která jsme v průběhu letní přípravy trénovali nebo se o nich alespoň bavili. Zároveň však zápas nabídl i pasáže či momenty, které by pro nás měly být výstrahou. Například naše řešení ve vlastním pokutovém území, včetně bránění standardních situací, nabídlo řadu situací, které z naší strany nebyly správně řešené nebo dostatečně důrazné. Proto musíme koncentrovaně pokračovat v našem úsilí se zlepšovat. Děkujeme klukům za výborný výkon a pokorně pracujeme dál!

Autor článku: Filip Duroň

Sdílet článek