FK Pardubice
U-19

Pardubáci znovu v mládežnických reprezentacích!

Blíží se reprezentační přestávka a spolu s ní samozřejmě i reprezentační srazy. Pardubický klub má v mládežnických výběrech Česka opět své zastoupení, a tak vám přinášíme krátký výčet jmen, které na blížících se srazech národních týmů budou bojovat o své místo v sestavě.

  • Nominace U20:

Hráče do 20let čekají v reprezentační přestávce dva přípravné duely. Ten první 5.9. od 17:00 hodin na stadionu ve Znojmě proti Itálii, druhý pak 10.9. v Kroměříži proti Turecku. Z Pardubáků se do sestavy trenéra Pavla Šustra probojoval Štěpán Míšek, mezi náhradníky pak figuruje jméno Filipa Brdičky. Trenérem brankářů Česka této věkové kategorie je již tradičně Martin Shejbal.

  • Nominace U19:

Česká „devatenáctka“ o reprezentační pauze odcestuje do Tallinu. V hlavním městě Estonska odehrají hráči pod vedením trenéra Aleše Křečka dvě přípravné utkání proti domácímu Estonsku. Mezi nominovanými hráči nalezneme i pardubického obránce, který si v letošní sezóně odbývá své první minuty v Chance Lize, 18letého Václava Jindru.

  • Nominace U18:

Tato věková kategorie má před sebou Turnaj Václava Ježka, během kterého odehrají svěřenci trenéra Václava Jílka 3 utkání. Nejdříve v Lanžhotu 4.9. proti Walesu, poté o dva dny později v Mikulově proti USA a nakonec 8.9. znovu v Lanžhotu proti Německu. Barvy pardubického fotbalu bude na reprezentačním srazu hájit nedávný účastník EURA U17, útočník Matěj Kvaček. Mezi náhradníky figuruje dvojice Patrik Nedvěd a Ondřej Vencl.

  • Nominace U17:

Mezi reprezentanty do 17let, které čekají dva přátelské duely - proti Belgii a druhý proti Nizozemí, nalezneme tři náhradníky z FK Pardubice. Martin Beránek, Václav Hendrych a Lukáš Svatoš budou na svoji šanci čekat.

  • Nominace U16:

V reprezentaci nejmladší dorostenecké kategorie má FKPCE také zastoupení. Hráči odehrají dva přípravné zápasy v Bukurešti proti domácímu Rumunsku a v českém výběru najdeme i Aleše Sukdoláka. Mezi náhradníky se pak probojoval David Rychtařík.

Všem nominovaným gratulujeme a přejeme hodně štěstí!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek