FK Pardubice
U-13

Václav Dostál: Role kapitána mě motivuje k větší práci

Start do nového ročníku, letní přípravu včetně letního soustředění na Kolesách nám zhodnotil kapitán týmu Vašek Dostál. Jak vypadal v jeho očích první zápas v Příbrami a jak se připravují na obtížný zápas s týmem Slavii se dozvíte v krátkém rozhovoru.

Vášo, byl jsi zvolen kapitánem týmu, jak si této role vážíš a co to pro tebe znamená?

Je to pro mě pocta, protože je to důležitá role v týmu a motivuje mě to k tomu, abych na sobě ještě více pracoval a šel tak spoluhráčům příkladem.

S týmem za sebou máte letní přípravu, jaký zápas se vám nejvíce povedl?

Nebyl jsem na všech zápasech, protože jsem byl nemocný. Z těch, kterých jsem se účastnil, mně přijde nejvíce povedený zápas s Tempem Praha a první poločas se Sigmou Olomouc.

Součástí letní přípravy bylo také soustředění v Kolesách, jak jste si ho s týmem užili, v čem pro váš bylo nejvíce prospěšné?

Soustředění jsme si užili, utužili jsme kolektiv, poznali nové kluky. Po letní pauze jsme si připomněli herní principy a oživili dovednosti, jako jsou například kontrola prostoru, první dotyk a otevřené postavení.

Na startu žákovské ligy jste narazili na Příbram, jak zápas hodnotíš?

S Příbramí to bylo fyzicky náročné utkání, domácí byli soubojoví a hodně nakopávali míče. My jsme se snažili hrát naši kombinační hru. Díky tomu jsme výsledek zápasu překlopili na naši stranu.

V dalším kole narazíte na o něco těžší oříšek v podobě pražské Slavie.

V sobotu nás čeká první domácí utkání se Slavií Praha, což je jeden ze zápasů, na který se těší každý hráč v týmu. Do zápasu půjdeme se snahou hrát naši hru a potvrdit body z Příbrami.

Jaké jsou dle tebe silné stránky týmu a naopak na čem se s trenéry snažíte nejvíce zapracovat?

Jako silnou stránku vidím vyrovnanost v týmu. Snažíme se pracovat na herních dovednostech, uvolňování do volného prostoru a na zakončení.

Autor článku: Petr Hemerka

Sdílet článek