FK Pardubice
B-tým

V sobotu chceme navázat na vítězství v Mostu, hlásí Marek Halda

Juniorka FKPCE se v sobotu dopoledne střetne na Vinici s Chlumcem nad Cidlinou. Nejen o blížícím se utkání, ale i otěch předešlých jsme si v rozhovoru pro klubový web povídali s 19letým záložníkem Markem Haldou.

B-tým má za sebou zatím 4 mistrovská utkání nové sezóny. Z nich jste vybojovali 5 bodů, panuje spíše spokojenost s úvodem soutěže?

Samozřejmě, že nás mrzí zápasy s Boleslaví nebo s Ústím nad Orlicí. Tyto duely jsme mohli zvládnout výsledkově lépe a je potřeba se z nich ponaučit. Pokud se ale budeme prezentovat stejnou herní odvahou a rozvíjejícím fotbalem jako doposud, tak se o body nebojím. Se hrou, kterou zatím předvádíme, můžeme být rozhodně spokojeni.

Je už tým sehraný? Víte se spoluhráči, co od sebe můžete na trávníku vzájemně očekávat?

Na začátku sezóny jsme si s týmem stanovili pravidla a cíle. To nám pomáhá v tom, abychom věděli, co od sebe vzájemně můžeme čekat. Zároveň jsme spolu s pár spoluhráči hráli předminulou sezónu v U19, což k tomu také přispívá. Jinak si ale myslím, že uvnitř týmu panuje skvělá atmosféra, která se pak odráží i na hřišti.

Ty jsi ještě v minulé sezóně působil v týmu dorostu U19. Jak těžký je pro tebe přechod do dospělého fotbalu?

Přechod do dospělého fotbalu není nikdy jednoduchý. Je to něco jiného, dospělý fotbal je rozhodně více o důrazu a o vyvarování se chyb, které většinou zkušený soupeř dokáže potrestat. V tom je to jiné. Nejen mně, ale všem klukům, kteří z dorostu přišli, se ale daří si na dospělý fotbal zvyknout.

Minulou sobotu jste vybojovali cenné tři body na trávníku Baníku Most-Souš. Jaký to byl zápas?

Zápas to byl náročný, jelikož jsme hráli tři utkání v sedmi dnech. Byli jsme tedy unavení, což ale v samotném zápase nebylo vidět. Předvedli jsme bojovný, týmový výkon, a to rozhodlo. K tomu jsme plnili všechny pokyny, které jsme si řekli a díky tomu jsme duel v Mostě zvládli.

Byla to první výhra rezervy v nové sezóně. Nakopla Pardubáky do dalších třetiligových bojů?

Všichni jsme za výhru velice rádi a myslím, že to byla odměna za naše výkony, které předvádíme. Doufáme, že si vítěznou náladu přeneseme i na Vinici, kde v sobotním utkání změříme síly s Chlumcem.

Od nové sezóny kabina B-týmu přispívá za každý vstřelený gól stokorunou na dobročinné účely. Jak tento nápad vůbec vznikl?

S tímto nápadem přišel sám hlavní trenér. Mně to přijde jako skvělý nápad. Jako kabina jsme jednoznačně souhlasili. Věřím, že i díky této motivaci letos dáme hodně gólů.

V sobotu pardubická rezerva přivítá na stadionu Pod Vinicí Chlumec nad Cidlinou. Na jaký duel se fanoušci mohou těšit?

Očekávám bojovný zápas, který nebude jednoduchý. A jak jsem říkal, doufám, že vítězně navážeme na zápas z Mostu a dobrým fotbalem potvrdíme naši herní kvalitu, kterou zatím předvádíme.

Přijďte v sobotu podpořit pardubický B-tým v utkání proti Chlumci. Zápas startuje v 10:15 hodin.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek