FK Pardubice
Ženy A

Ženy se v neděli představí na Vinici proti reprezentaci Vietnamu!

Ženský A-tým má před sebou hodně zajímavé měření sil. V neděli se na stadionu Pod vinicí střetne s ženskou reprezentací Vietnamu, která se například účastnila posledního mistrovství světa.

Svěřenkyně trenéra Kamila Kozáka o reprezentační přestávce nebudou zahálet. V neděli od 15:00 hodin vyzvou na Vinici reprezentaci Vietnamu. "Tento zápas vznikl náhodou. Měli jsme dohodnutý duel s polskou Bielawou, ten nám ale soupeřky zrušily, a tak se nám naskytla tato zajímavá konfrontace, kterou jsme rádi přijali," vysvětluje trenér žen. "S nabídkou zápasu nás kontaktoval pan Zdeněk Koukal, který veškeré podrobnosti dojednal s Verčou Sehnoutkovou."

Co si od víkendové bitvy Kamil Kozák slibuje? "Mezinárodní konfrontace s kvalitním týmem je vždy cenná. Vietnam se účastnil Mistrovství světa v Austrálii a Novém Zélandu. Také ale potřebujeme i v reprezentační pauze nějaké herní vytížení, které tímto těžkým zápasem získáme, stejně jako řadu zkušeností. Bude to pro nás všechny nevšední zážitek. Taková utkání se opravdu nehrají každý den."

Východočešky minulý víkend vybojovaly v CFIG Areně v utkání proti plzeňské Viktorii první bod v nové sezóně nejvyšší ženské soutěže. V neděli však hráčky okolo trenéra Kamila Kozáka čeká pravděpodobně o něco těžší soupeř: "Od soupeřek očekávám velmi energický výkon. Vše bude ve velké rychlosti a dynamice. Pro naše holky to bude hodně obtížné, a to je dobře."

"Jde o velké zpestření podzimní části sezóny. O výsledek nám v tomto případě nejde, spíše jsme zvědaví na výkony jednotlivých hráček. V takovémto měření sil s asijským protivníkem opravdu moc nevíme, co čekat. Doufáme, že přijde hodně diváků, kteří uvidí atraktivní utkání," dodává Kamil Kozák.

Utkání mezi ženskými výběry FK Pardubice a reprezentací Vietnamu startuje v neděli v 15:00 hodin na stadionu Pod Vinicí. Dorazte naše hráčky podpořit, takový zápas se v Pardubicích opravdu nehraje každý den.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek