FK Pardubice
A tým

Velice vydařená aukce, rekordní částka půjde ve prospěch spolku ATENA!

Dresy z východočeského derby už znají své majitele. Aukce těchto speciálních hraných dresů totiž vrcholila v pondělí večer a dopadla skvěle! Vybrala se rekordní částka, která poputuje na dobročinné účely.

Celkový výtěžek z aukce 188 086 Kč hovoří o tom, že jsme byli svědky nejúspěšnější dražby našeho klubu. O které dresy byl největší zájem?

V podstatě od začátku aukce, která probíhala na serveru sportovniaukce.cz, byl největší zájem o dres francouzského záložníka ve službách FKPCE Dominiqua Simona. Jeho dres ale nakonec nebyl tím nejdražším. Vydražil se za částku 19 100 Kč, což v pomyslné tabulce stačilo na třetí místo. Druhý nejdražší dres patří útočníkovi Tomáši Zlatohlávkovi, který byl vydražen za neuvěřitelných 50 000 Kč. Králem aukce se v pondělních večerních hodinách stal dres 26letého obránce Davida Šimka. Ten nakonec dosáhl částky 66 666 Kč!

Stejné pořadí dresů bylo i co se týká jednotlivých příhozů. Dres Davida Šimka se 42 příhozy následoval ten se jmenovkou Tomáše Zlatohlávka (30 příhozů). Na třetím místě skončil dres Dominiqua Simona (16 příhozů). Stejný počet – 15 příhozů – padlo na dresy kapitána Kamila Vacka a mladíka našeho A-týmu, obránce Václava Jindry. Nejdéle, tedy do 20:26 hodin, se dražil dres bosenského obránce Eldara Šehiće.

Pardubický klub podobnou dražbu neorganizoval poprvé. Rozhodně ale ta letošní byla rekordní! Nejen celkový výtěžek, ale i ceny jednotlivých dresů se vyšplhaly na neuvěřitelná čísla. Všem, kteří se do aukce zapojili, moc děkujeme! Jak již bylo několikrát zmíněno, FK Pardubice poskytne po odečtení poplatku aukčního serveru veškeré vybrané finanční prostředky charitativnímu spolku ATENA, který pomáhá onkologicky nemocným pacientům.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: Matyáš Novák

Sdílet článek