FK Pardubice
A tým

Dominik Mareš: Nálada v kabině je dobrá! Věřím, že se to přenese i na hřiště

Blíží se návrat na ligové trávníky. Červenobílí budou už tuto sobotu hostit v CFIG Areně od 16:00 hodin Sigmu Olomouc. Nejen o blížícím se utkání jsme si povídali s Dominikem Marešem.

Reprezentační přestávku strávil pardubický tým na 14. místě ligové tabulky. V jakém duchu se poslední dva týdny bez mistrovského utkání v Pardubicích nesly?

Na začátku reprezentační pauzy jsme měli tři dny volna. Byl tedy dostatek času na odpočinek. Měli jsme ale plán, podle kterého jsme se řídili. Hodně to bylo o běhání. Pak už jsme se začali naplno připravovat společně. Myslím ale, že jsme se všichni soustředili už během volna na zápas proti Olomouci. Všichni chtějí sobotní duel zvládnout.

Během repre pauzy je určitý prostor pro sehrávání se se spoluhráči. Bylo tomu tak i v Pardubicích?

Máme v týmu hodně nových kluků. Pořád se to sehrává a postupně si to sedá. Já věřím, že to co nejdříve dopilujeme a budeme hrát dobrý, a hlavně kombinační fotbal. Zatím poslední nováček přišel do Pardubic teprve včera z Plzně. Musíme si na sebe všichni zvyknout a já věřím, že to už proti Olomouci bude fungovat.

Na co se východočeši v trénincích během reprezentační přestávky zaměřovali nejvíc?

Asi to byly kombinace a opravdu takové to sehrávání se. Hodně jsme pracovali s balónem, protože chceme hrát nejen účelný, ale i hezký fotbal. Chceme soupeře přehrávat. K tomu jsme se samozřejmě věnovali i kondici, která je v dnešním pojetí fotbalu hodně důležitá.

Jak noví hráči zapadli do týmu?

Všichni zapadli skvěle. Opravdu se v kabině baví každý s každým. Nálada je v týmu opravdu dobrá a já jen věřím, že se to přenese na hřiště.

Kabina se tedy na sobotu evidentně těší, je to tak?

Ano, moc se těšíme. Víme, že utkání proti Olomouci bude hodně těžké. Mají velkou formu a daří se jim. My se ale nebojíme a budeme chtít znovu v CFIG Areně předvést maximální výkon a urvat tři body.

V čem vidíš největší sílu našeho sobotního soupeře?

Sigma má hodně silný útok. Střílí hodně gólů, a tím zvládá těžké zápasy. Mají v týmu momentálně nejlepšího střelce ligy, kterého si musíme pohlídat, abychom mohli myslet na vítězství. Těch hráčů, kteří umí dát gól je ale v Olomouci mnohem víc a my se na to musíme připravit.

Výhrou v derby s Hradcem Králové Pardubáci prolomili nepřiznivou bilanci v domácím prostředí. Věří si teď hráči na domácím trávníku o něco víc?

Duel s Hradcem byl strašně těžký nejen fyzicky, ale i psychicky. To vítězství pro nás bylo důležité. Doufám, že v podobných výkonech budeme pokračovat. Moc bych si to přál i kvůli fanouškům.

Co musíme předvést o víkendu v utkání proti olomoucké Sigmě, abychom fanouškům znovu udělali radost?

Musíme hrát odhodlaně a soupeři vnutit naši hru. Chceme se prezentovat aktivně a být hodně na míči. Pokud se nám bude dařit dostávat se do šancí, tak je musíme proměňovat. Věřím, že přijdou pardubičtí fanoušci a pomohou nám k zisku tří bodů.

VSTUPENKY NA ZÁPAS PROTI OLOMOUCI ZDE!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek